23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, tüm çocukların bayramını kutladığını belirterek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum”  dedi.

Başkan Candal mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ve ulusal egemenliğin ilan edilmesiyle birlikte, milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ve azmini simgeler. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, Türk milletinin var olma ve özgürce yaşama iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihi bir adımdır. Milletimiz, bu meclis aracılığıyla egemenliğini ilan ederek, ülkenin geleceğini belirleme hakkını eline almıştır. Bu büyük kararlılık ve azim, milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki en önemli kırılma noktalarından biri olmuştur”

“Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun”
Candal geleceğin çocuklara emanet olduğunu belirterek, “Bugün, milli mücadele ruhunu yaşatmak ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza olan güvenimizi ifade etmek için bir araya geliyoruz. Çocuklarımız, ulusumuzun yarınlarının teminatıdır ve onlara karşı büyük bir sorumluluğumuz vardır. Onları, milli ve manevi değerlerimizle donatarak, çağdaş ve aydınlık bir Türkiye'nin mimarları olarak yetiştirmeliyiz. Bu kutsal gün vesilesiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnet ve şükranla anıyoruz. Onların önderliğindeki mücadele, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun sembolü olmuştur. Bu mücadele ruhu, bizlere güç ve ilham vermektedir. Bu duygularla, tüm Tekkeköy halkının ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum” diye konuştu.