24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle gerçekleştirilen ziyaretlerde Başkan Demirtaş; Baruthane Ortaokulu, Namık Kemal Lisesi, Kışla Yaşardoğu İlkokulu,İstiklal Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’niziyaret ederek, öğrenciler ve öğretmenlerle buluştu. Bu özel gün için görevlendirilen 20 kişilik ekip İlkadım genelinde, merkezi ile kırsal mahallelerde görev yapan 380 öğretmene hazırlanan canlı çiçekleri Başkan Demirtaş’ın kutlama mesajı ile birlikte öğretmenlerle buluşturdu. 

Okul ziyaretleri sırasında, öğretmenlerin ve öğrencilerin gösterdiği sıcak ilgiden dolayı duygulanan Başkan Demirtaş, “Bugünün anlamını hepimiz çok iyi biliyoruz. Öğretmenlerimiz gerçekten kutsal bir görevi yerine getiriyor. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘ün izinde, toplumun mimarı, geleceğimizin yol göstericisi fedakâr bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevi başında şehit olan ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Bu kutsal mesleğe yeni başlayan genç öğretmen kardeşlerime, halen fedakarca ilkadım ilçemizde ve tüm Türkiye’de çalışan öğretmenlerimize başarılar temenni ediyor, emekli olmuş bütün öğretmenlerimize de sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum” dedi.

Ziyaret edilen okullardaki öğretmenler; Başkan Demirtaş’a duydukları memnuniyeti dile getirirken, eğitim camiasına verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.