Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-05-2023 16:32

Başkan Deveci’den üreticiyle yem dayanışması 

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin kırsal mahallelerde çiftçilik yapan emekçilere destek olmak amacıyla Samsun’a ilk defa kazandırdığı iki adet Halk Yem Evi’nde üretilen yem 823 tona ulaştı. 

Başkan Deveci’den üreticiyle yem dayanışması 

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin, kentin kırsal mahallelerinde üretim yapan çiftçilere destek olmak amacıyla “Köyüm Köylüm” projesi çatısı altında kurduğu Halk Yem Evlerinde üretilen yem miktarı 823 tona ulaştı. İlki 2020 yılında Taflan’da ikincisi ise 2022 yılında Alanlı’da faaliyete geçen Halk Yem Evleri’nde kırılan yemler sayesinde bölgede hayvancılığa önemli destek sağlandı. 

ÜRETİM MALİYETLERİ DÜŞTÜ 

Dövizdeki artışa bağlı olarak yem maliyetlerinin her geçen gün yükseldiği hayvan besiciliğini ekonomik olarak destekleyen Halk Yem Evleri, geçimini hayvancılıkla sağlayan çiftçilerin üretim maliyetlerini düşürdü. Fabrikasyon yemler yerine doğal ürünlerle beslenen hayvanların ise et ve süt veriminin artmasına doğrudan destek olundu. Tesislerde ücretsiz olarak yem kırma işlemini gerçekleştiren yüzlerce üretici Halk Yem Evleri’nden faydalandı. 

AdminAdmin