Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Koordinasyon toplantısına Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’in yanı sıra Büyükşehir, il ve ilçe Başkanlarından oluşan yaklaşık 50 Belediye Başkanı katıldı.

Yapılan toplantıda depremde zarar gören şehirlerin inşa edilmesi, depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve bölgede yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda görüşülen konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir yaptığı açıklamada; “Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin Başkanlığında yaptığımız toplantıda bölgede geldiğimiz son noktayı ele aldık. Deprem bölgesinde neleri önceliklendirmemiz lazım, nerelere gitmemiz lazım, hangi ilçelerde hangi belediyelerimizin hangi hizmetlerle olması gerektiği konusunda da geniş kapsamlı bir çalışma yaptık. Bölgede yaralar sarılıncaya kadar çalışmalarımıza bölgeye desteğimiz sürecek. ”dedi. 

Toplantı sonrası Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve toplantıya katılmak üzere Kahramanmaraş’ta bulunan ilçe belediye başkanları ile birlikte deprem felaketinin yaşandığı ilk günden bu yana Kahramanmarş’ta  görevli olan Samsun Valisi Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret ederek bölgede yürütülen çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Vali Dağlı’ya gerçekleştirilen ziyaretin ardından Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yakup Akekin ile birlikte deprem felaketinin yaşandığı ilk günden bu yana görevli olarak bulunan Havza Kaymakamı Cengiz Nayman ile bir araya geldiler.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yakup Akekin burada  Kaymakam Cengiz Nayman’dan çalışmalar hakkında bilgiler alarak Millet Bahçesinde kurulan çadır kenti ve aşevini ziyaret ederek burada yürütülen çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Başkan Özdemir ve Havza TSO Başkan Yardımcısı Akekin daha sonra çadır kentte incelemelerde bulunarak depremzedelerle görüştü.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir depremin meydana geldiği 6 Şubat günü zaman kaybetmeden harekete geçtiklerini belirterek,  “Ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından tüm yurtta olduğu gibi bizler tek yürek olarak Havza’da büyük bir yardım kampanyası başlattık. Bugüne kadar deprem bölgesine çok miktarda yardım malzemesi gönderdik. Bundan sonra da göndermeye devam edeceğiz. Depremin ilk günlerinde bizlere emanet edilen Elbistan ilçemiz ile oluşan gönül ve kardeşlik bağlarımızı Havza Belediye Meclisimiz tarafından alınan karar ile resmileştirerek Elbistan ile kardeş şehir olduk. Devletimiz çok güçlü ve tüm gücü ile bölgede hayatı normale döndürmek için çalışmakta. Bizlerde elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bu süreçte emek veren, destek sağlayan, dayanışma içinde olan resmi kurum ve kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza odalarımıza, kooperatiflerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, derneklerimize ve tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu büyük felaketten ulus olarak hep birlikte dayanışmamızı büyüterek çıkacağız” dedi.