Samsun milletvekili Murat Çan'ın bu açıklamalarının Ladik'e büyük zarar verdiğini söyleyen bağımsız  belediye başkanı Adnan Topal; "Sorumluluk makamında olan insanların kamuoyuna doğru bilgi vermesi gerekir. Ben bu şehrin belediye başkanıyım

Beyefendi zahmet edip beni arasaydı en doğru bilgiyi benden alırdı. Şehirlerin kaderini belirleyecek açıklamalar doğru olmalı ve halkı yanıltıcı olmamalıdır." dedi.

Ladik Akdağ'da suların akmadığı ve elektriklerin kesildiği bilgisinin asparagas bir haber olduğunu dile getiren Topal; "Kısa bir süre önce tanıtım amaçlı ve turizmin gelişimine yönelik ülkemizin ünlü Youtuber'larını ilçemizde ağaŕladık. Son derece memnun oldular ve ilçemizin tanıtımına katkı sağladılar. Ben buradan halkımıza sesleniyorum. Keyifli bir tatil yapmak istiyorsanız Akdağ'a sizleri bekliyoruz." diye konuştu.

Ladik için seçildikleri günden bu yana gece gündüz demeden çalıştıklarını sözlerine ekleyen Topal; "İlçe turizminin gelişmesi için vargücümüzle çalışıyoruz. Ladik bizim gözbebeğimiz ve buraya hizmet etmek boynumuzun borcudur. Önemli mesafe aldık ama yolun başındayız. Yapacak çok işimiz var. Halkımızla el ele gönül gönüle vererek yolumuza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.