Kapsayıcı sürdürülebilirlik politikalarıyla iklim kriziyle mücadelede öncü adımlar atmayı sürdüren BAT, dünyanın bu alandaki önde gelen platformları tarafından örnek gösterilmeye devam ediyor. BAT, son olarak Financial Times ve Statista tarafından 4.000’den fazla küresel şirketin çevresel performansı üzerine derlenen ‘Avrupa'nın İklim Liderleri’ listesinde, ilk yüzde 3'lük dilime girerek dünya liderleri arasında yer aldı. Kapsam 1 ve 2 sera gazı emisyonlarını 2020'ye kıyasla 2021 ve 2022'de yüzde 22 oranında başarıyla azaltarak iklim değişikliği de dahil olmak üzere çevresel etkilerine yönelik taahhüdünü gerçekleştirmiş oldu.

DJSI DÜNYA ENDEKSİ’NDE YER ALAN TEK SEKTÖR TEMSİLCİSİ

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeks’inde 21 yıl üst üste yer alması, 2022'de prestijli DJSI Dünya Endeksi’nde yer alan tek tütün şirketi olması ve İklim (A), Su (A-) ve Ormanlar (A-) genelinde CDP A-Listesi durumu ile BAT’nin sürdürülebilirlik taahhüdü ve başarıları, bir kez daha takdir kazandı.

Bu başarı üzerine BAT Sürdürülebilirlik Direktörü Mike Nightingale; “İklim değişikliğiyle mücadele konusundaki kararlılığımız ve performansımızla Financial Times Avrupa İklim Liderleri listesinde ilk yüzde 3'lük dilime girmekten mutluluk duyuyoruz. Bu liste hem kendi operasyonlarımızda hem de daha geniş değer zincirimizde iklim risklerini ve fırsatlarını ele almak için devam eden çalışmalarımızı yansıtıyor. BAT olarak aynı zamanda, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarımızda yüzde 50 azalma sağlamayı ve en geç 2050 yılına kadar değer zincirimizde Karbon Sıfır olmayı hedefliyoruz’’ dedi. 

BAT Türkiye sürdürülebilirlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor...

Tüm fabrikalarında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmayı odağına alan BAT’nin Samsun fabrikası “Sürdürülebilir Su Yönetimi Serfikası - AWS Sertifikası” ve ‘’I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası” sahibi... Aynı zamanda fabrikada kullanılan elektriği güneş enerjisinden elde etmek için çalışmalarına devam eden BAT Türkiye Samsun fabrikası, direkt enerji kullanımında yenilenebilir kaynaklar kullanarak bu oranı 2023’e kadar %30’a çıkarmayı planlıyor.

Samsun fabrikada aynı zamanda atıkların %90’ı geri dönüştürülerek çevreye olan etki azaltılıyor. Diğer yandan BAT Türkiye, İstanbul Asya ve Avrupa’da yer alan Bölge Müdürlüklerinde de 0 Atık belgesi sahibi.

BAT Türkiye ayrıca ekosistemi de destekliyor, distribütörlerini yenilenebilir enerjiye geçiş için teşvik ediyor. Antep, Afyon, Balıkesir, Bandırma, Edremit, Mersin ve Zonguldak distribütör depolarında güneş enerjisi panelleri kurulmuş durumda... BAT Türkiye geçtiğimiz yıl ticari dağıtım filosuna da ilk elektrikli aracı kattı…

 

BAT’nin bu yıl yayınladığı Combined Annual & ESG (Birleşik Yıllık ve ESG) Raporu’ndaki hedefleri arasında;

  • 2025 için yüzde 30 yenilenebilir enerji hedefine iki yıl erken ulaşmayı başararak 2030 yılı yenilenebilir enerji hedefini yüzde 50 olarak yeniden düzenlemek;
  • BAT'nin operasyonlarından kaynaklanan atığı 2025'e kadar yüzde 15 azaltma hedefini, 2017 temel çizgisine göre yüzde 25'e çıkarmak;
  • BAT'nin 2025 yılına kadar yüzde 100 yeniden kullanılabilir, geri dönüştürülebilir veya kompostlanabilir ambalaj taahhüdünün kapsamını sadece plastiğin ötesine geçerek tüm ambalaj malzemelerini içerecek şekilde genişletmek ve
  • 2025 yılına kadar tütün tedarik zincirinde doğal ekosistemlerin sıfır dönüşümüne yönelik yeni bir hedef belirlemek de bulunuyor.