Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin hayat pahalılığı olduğunu söyleyen Tokuç; "Sabit gelirlinin özellikle emeklilerimizin geçim sıkıntısı günden günden artmaktadır. Emeklilerimizin reel gelirinin en azından 2021 yılındaki gibi tüm sabit gelirlilerin aylık ücret dengeleri gözetilerek yeniden düzenlenmelidir. Yani en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı ve diğer emeklilerin maaşları da bu artış oranları dikkate alınarak düzenlenmelidir." dedi.

Şeyh Edebalının sözünü hatırlatarak sözlerine devam eden Başkan Tokuç; " İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu bizim de bakış açımızdır. Toplumun istek beklentilerine duyarsız kalamayız. Siyasi partiler bunların çözümü için vardır. BBP olarak doğru bildiklerimizi, gördüklerimizi toplumla paylaşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Samsun'un konumu itibarıyla hava, deniz ve kara yönünden ulaşım imkanı olan, verimli iki ovasıyla Bafra ve Çarşamba önemli bir konuma sahip oldugunu dile getiren Tokuç; " Bu yönüyle, Sanayi ve Ticaret ile tarım alanında ve tarıma dayalı sanayi alanında, lojistik ve Pazarlama yönünden çok daha iyi seviyelere gelecek duruma sahiptir. Karadeniz'in, Anadolu'ya bağlantı noktasında bulunan ilimizin hızlı trene kavuşması gecikmektedir. Hızlı tren hattı yapımı Samsunumuzun gelişmesinde çok önemli bir Projedir. Kentsel dönüşüm hızlandırılarak şehrimizin iç mimarisi ve turizm alanlarımız yeniden özelliklerini kaybetmeden restore edilip iç ve dış turizmin Cazibe merkezi haline getirilmesi elzemdir."şeklinde konuştu 

Yaklaşan yerel seçimlere değinen Tokuç sözl:erini şöyle tamamladı: : "BBP Türk milletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün, kalkınmasının, demokrasinin ve saygın bir devlet haline gelmesinin sigortasıdır. BBP hiçbir dönem bu çizgisinden sapmamıştır. Bu büyük yürüyüşün gönül kervanına katılan arkadaşlarımızın siyasi mücadelemize büyük bir kuvvet katacağına gönülden inanıyorum. Yaklaşan yerel seçimlerin yine ülkeye hizmet yolunda tarihi bir seçim olduğunu düşünüyorum. Parti olarak nasıl bir tutum alınırsa var gücümüzle hizmet odaklı siyasi anlayışımız devam edecek."