Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Ekonomi

BES’te Devlet Katkısı %20 Olarak Belirlendi!

Cumhurbaşkanı Kararıyla Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) TL ödemelerine devlet katkısı %20 olarak belirlendi; cayma hakkı kullanılmazsa ek 500 TL destek verilecek.

BES’te Devlet Katkısı %20 Olarak Belirlendi!
Paylaş:

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi'nde (BES) önemli bir düzenleme yapıldı.

Kararla Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi'nde Türk lirası cinsinden yapılan katkı payı ödemeleri için devlet katkısı oranı ile cayma hakkının kullanılmaması halinde sağlanan ilave devlet katkı tutarı yeniden belirlendi.

Buna göre işveren tarafından ödenenler hariç, katılımcılar adına bireysel emeklilik hesabına yatırılan katkı payları için devlet katkısı hesabında uygulanan oran, Türk Lirası cinsinden yapılan ödemeler için yüzde 20 olarak tespit edildi. Çalışanın cayma hakkını kullanmaması halinde, gerekli şartları sağlaması kaydıyla sisteme girişte bir defaya mahsus verilen ilave devlet katkısı tutarı 500 lira olarak belirlendi.

 

Bu haber Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ekonomi Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.