Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-03-2023 13:16

‘Bilinçli Tüketici’ eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma ile okullarda ‘Zabıta ve Bilinçli Tüketici’ konulu eğitim semineri düzenleniyor. Zabıta ekipleri öğrencilere fiyat etiketi, reyon etiketi ve kasa fiyatı arasındaki fark, indirim etiketleri, garanti şartları, ayıplı ürün ile mesafeli satışlar konusunda yapılması gerekenleri anlattı.

‘Bilinçli Tüketici’ eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilerin tüketici hakları konusunda bilgilenmesi amacıyla yürütülen çalışma ile okullarda ‘Zabıta ve Bilinçli Tüketici’ konulu eğitim seminerleri gerçekleştiriliyor. '6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu' kapsamında bilgi verilen eğitim semineri Derecik İlkokulu'nda düzenlendi. Seminere öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı. Tüketici Hakları Zabıta Amirliği'nde görevli zabıta komiseri Kurtuluş Lafçı ve zabıta memuru Büşra Kemiksiz tarafından öğrencilere fiyat etiketi, reyon etiketi ve kasa fiyatı arasındaki fark, indirim etiketleri, satıştan kaçınma, garanti şartları, ayıplı ürün ve mesafeli satışlar konusunda yapılması gerekenler anlatıldı.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ VE VELİLERİMİZİ BİLİNÇLENDİRİYORUZ’

Eğitim semineri ile ilgili bilgi veren Zabıta Komiseri Kurtuluş Lafçı, “Bilinçli tüketici, ürün satın aldığı zaman herhangi bir olumsuzluk yaşadığında nereye ve nasıl başvuracağını bilen kişidir. Özellikle gıda maddelerini alırken oldukça dikkatli olmalıyız. Alışveriş yaparken satın alacağımız ürünlerin son kullanma tarihini ve etiketlerini mutlaka kontrol etmeliyiz. Ayrıca yaptığımız her alışveriş sonrası mutlaka fiş almamız gerekir. Biz bunun için okullarda öğrencilerimizi ve ailelerini bu konuda bilinçlendiriyoruz" dedi.
Seminerin ardından öğrencilere, tüketici haklarını anlatan ‘Haklarınızın Farkında mısınız?’ yazılı ‘Bilinçli Tüketici Rehberi’ broşürü ve eğitim materyalleri dağıtıldı.

AdminAdmin