Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Güncel

Bursa Fethi’nin 700. Yılı Açılış Konseri Hazırlıkları Tamamlandı

Bursa’nın fethinin 700. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek açılış gecesi konserinde, besteci Hasan Niyazi Tura yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Bursa Çoksesli Koro sahne alacak.

Bursa Fethi’nin 700. Yılı Açılış Konseri Hazırlıkları Tamamlandı
Paylaş:

Bursa’nın 700. yılına ithafen bestelenen “Yedinci Asrın Neşidesi” ilk kez dinleyiciyle buluşacak.

Şef Hasan Niyazi Tura yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Bursa Çoksesli Koro eşliğinde, solist Elif Cambazoğlu’nun katılımıyla seslendirilecek olan bu eser; köklü tarihimizin, milli hafızamızın ve medeniyet birikimimizin sanatsal bir tezahürü niteliğinde.

Programın devamında İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından icra edilecek Senfonik Mehteran bölümüyle, ecdadımızdan günümüze ulaşan musikî mirasının ihtişamı bir kez daha sahneye taşınacak.

Bu konser, Bursa’nın kültürel mirasını ve sanatın birleştirici gücünü vurgulayan anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda yer edecek.

Bu haber Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.