Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Güncel

Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosunu güçlendiriyor

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl ve bu yılın başlarında alımını yaptığı 127 otobüsün ardından 50 yeni otobüsü daha şehre kazandırıyor.

Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosunu güçlendiriyor
Paylaş:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak Konyalılara en iyi hizmeti verebilme adına şehrin her noktasında kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Konya gibi birçok ülkeden büyük bir coğrafyada toplu ulaşımı aksatmadan sürdürdüklerini ve bunu uygun fiyatla yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Bunun yanında otobüs filomuzu da sürekli olarak yeni araçlarla güçlendiriyoruz. Konya’da her gün yaklaşık 400 bin hemşehrimiz toplu taşımayla seyahat ediyor. Bu sayının yaklaşık 135 bini raylı sistemle, 265 bini de otobüslerimiz vasıtasıyla hizmet alıyor. Konya coğrafyasının büyüklüğü aslında işimizin ne kadar zor olduğunun da bir göstergesi. Çünkü otobüslerle şehir içinde günlük 90.000, merkez dışındaki ilçelerde 7.000 olmak üzere toplam 97.000 km yol yapıyoruz” dedi.

DOĞALGAZLI VE HİBRİT 50 YENİ OTOBÜS GELİYOR

Öz kaynaklarla alımını yaptıkları 127 yeni otobüsün ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İLBANK desteğiyle 50 yeni otobüsün alımını daha yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Bu yıl içerisinde 30 solo, 20 körüklü olmak üzere 50 yerli üretim otobüsün daha alımını yapacağız. Bu otobüslerimizin ilk partisi olan 13 solo otobüsümüz, şehrimize geldi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından yakında hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak. Yeni gelen otobüslerimizin en önemli özellikliği; CNG (doğal gazlı) ve hibrit olması. Bu sayede hem çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz hem de yakıt tüketimini daha düşük seviyelere indiriyoruz. Yeni otobüslerimizin Konya’mız ve tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konya’da toplu ulaşım hizmeti veren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler bir günde 97.000 kilometre yol kat ediyor. Bu da otobüslerin bir günde dünyanın çevresini yaklaşık 2.5 kez dolaşabileceği anlamına geliyor.

Bu haber Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.