Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-09-2022 11:30

Büyükşehir onlara kucak açtı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı engelli vatandaşlar için gezi etkinlikleri düzenliyor. 600 kişinin gruplar halinde katıldığı gezilerin engelli vatandaşların sosyalleşmesi bakımından önemli olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Demir, “Evlerinden çıkma fırsatı bulamayan, şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini görmeyen hatta daha önce Samsun’un şehir merkezine gelmeyen engelli vatandaşlarımız gezilerimiz ile kaliteli zaman geçirme fırsatı buldu” dedi.

Büyükşehir onlara kucak açtı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, engelli vatandaşları gruplar halinde kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdiriyor. Taşhan Sosyal Tesislerinde öğle yemeğinin ardından başlayan tur kapsamında Ladik ilçesinin turistik yerlerini gezen vatandaşlar, Ambarköy Açık Hava Müzesi Ve Ladik Gölünü gezdiler.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Bu Kampta Hayat Var Projesi” kapsamında yaz ayı boyunca düzenlenen gezilerde; Mavi Işıklar Engelliler Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Kampı Merkezinden hizmet alan tüm engel gruplarından 600 kişi istifade etti.

GRUPLAR HALİNDE GEZDİRİLDİ
Gruplar halinde düzenlenen gezilere katılan vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti. Başkan Demir, “Engellilerimize yönelik Samsun’umuzun doğa, tarihi, turistik alanlar, sosyal alanlar ve müzeler gibi birçok yere gezi organize edildi. Sosyalleşme imkanı bulan engellilerimizin yüzlerindeki mutluluk bizleri de mutlu etti. Ücretsiz yaz kampı hizmetimiz kapsamında 17 İlçeden gelen engelli vatandaşlarımıza yönelik yaz ayı boyunca açık hava müzeleri, kuş cenneti, gemi gezileri, müze ziyaretleri gibi birçok alanda etkinlik düzenlendi” diyerek, “Evlerinden çıkma fırsatı bulamayan, Samsun’umuzun tarihi ve doğal güzelliklerini görmeyen hatta daha önce Samsun’un şehir merkezine gelmeyen engelli vatandaşlarımız gezilerimiz ile kaliteli zaman geçirme fırsatı buldu. Gezimize katılan tüm engellilerimize teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyoruz” dedi.

AdminAdmin