Seçim Kurulu’nun ‘Polis marifetiyle kaldırılması’ kararına rağmen Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere kentin çeşitli yerlerinde yer alan Türk Bayrağının da yer aldığı dev posterlerinin yasalar çiğnenerek kaldırılmaması, CHP Samsun İl Örgütünü isyan ettirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda AKP’yi protesto eden CHP’liler adına konuşan İl Başkanı Fatih Türkel, “Ülkede ne adalet, ne ekonomi bıraktılar. Sahtekârlık yapmaktan ve bunu itiraf etmekten bile çekinmeyen AKP, Samsun’da da genlerindeki zorbalığı sergiliyor” dedi.

Samsun halkına şikâyet ediyoruz

Haksızlık yapmayı alışkanlık haline getiren AKP’nin, toplumu germeyi ve huzursuzluk çıkarmak ve halkı daha da kutuplaştırmak için her yolu denediğini anlatan Türkel, “Onların tuzağına düşmeyeceğiz. Gerginlik çıkarmayacağız. Sadece bugün onları Samsun halkına şikâyet ediyoruz. Hak hukuk tanımayanlara, montaj görüntülerle sizi kandıranlara, PKK ile defalarca görüşüp CHP’ye iftira atanlara, çocuklarımızın geleceğini çalanlara 28 Mayıs’ta gereken cevabı sandıkta vereceğinizi biliyoruz. CHP olarak biz bu posterleri nasıl indireceğimizi çok iyi biliriz. Ancak onların çirkin politikalarının seviyesine düşmeyeceğiz. İstedikleri kaosun oluşmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Vali ve Emniyet Müdürü görevini yapsın

İlkadım İlçe Seçim Kurulu kararına da değinen Türkel, “Seçim kurulu, pankart, afiş ve posterlerin kaldırılması kararını alarak Emniyet Müdürlüğü’ne gereğinin yapılması için yazı yazıyor. Buradan bir defa daha sesleniyorum. Devletimizin emniyet müdürü kanunları uygulamakla görevlidir. Kimseden korkmayın, AKP zorbalığına boyun eğmeyin, AKP gidici devlet kalıcıdır. Sayın Samsun Valisini de göreve davet ediyorum. Bütün bunlardan haberiniz yoksa şimdi oldu. Devletin Valisi olarak lütfen görevinizi yapın.” diye konuştu.