Ucube sistemin başındakilerin, ‘Biz gidersek şöyle olur, böyle olur’ diye vatandaşı korkutmaya devam ettiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Zaten Titanik gibi batıyorsunuz. Gidin kardeşim. Bu halka ne verdiniz de neyle korkutuyorsunuz. 28 Mayıs’ta yakamızdan düştüğünüzde refah gelecek, huzur gelecek, adalet gelecek, kardeşçe birlikte yaşayacağız” dedi. AKP’nin Titanik gibi buzdağına çarptığını ve batmasına ramak kaldığını ifade eden Türkel, “Titanik ve AKP arasında birçok benzerlik var. Titanik yapıldığında hiç batmayacak gibi tanıtılmıştı. Köprü ve kaptan köşkü arasında mesajlar iletilemiyordu. Titanik’te tehlikeye karşı yeterli filika yoktu. Kaptan Smith buzdağına yaklaşıldığı uyarılarını dikkate almadı. AKP gemisinde de kaptan uyarıları dikkate almıyor, filikaları yeterli değil. Sadece ülkeyi talan edenleri, batıranları kurtaracak kadar filikaları var. Herkesi gemide bırakıp kaçacaklar. Hiç kimse korkmasın, Türk siyasetinin en köklü amiral gemisi olan CHP, o enkaza yanaşacak ve herkesi kurtaracak” açıklamasını yaptı.

Erdoğan ve Bahçeli bu ülkenin beka sorunudur

İktidarda kalmak için halkı bölmekten ve nefret tohumları saçmaktan başka politikası bulunmayan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve yıllardır ona payanda olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ülke için beka sorunu olduğunu anlatan Türkel, “Birbirlerini çakma milliyetçilikle, hırsızlıkla suçlayanlar bize milliyetçilik dersi veremez. AKP’nin andımızı kaldırmasına, devlet kurumlarından T.C. yazısını indirmesine sesini çıkarmayan, Bahçeli son olarak Emniyet Müdürümüz Gaffar Okan’ı şehit eden Hizbullah terör örgütünün siyasi kanadı HÜDAPAR ile yan yana gelmekten bile imtina etmedi. Aynı Bahçeli, bu vatanın evladı Sinan Ateş Ankara’nın ortasında katledilince baş sağlığı bile dilemedi. Şimdi kalkmış ‘beka sorunu’ diyor. Bahçeli ve Erdoğan bu ülkede beka sorunundan bahsedebilecek son iki kişi bile değildir” açıklamasını yaptı.

Öcalan’a özgürlük sözünü Erdoğan verdi

AKP’nin çadır mahkemeleri kurarak savcıları teröristlerin ayağına getirdiğini vurgulayan Türkel şunları söyledi: “Erdoğan ‘Türkiye devleti teröristtir’ diyenlerin elini havaya kaldırarak, ‘Dağda kimse kalmayacak, cezaevleri boşalacak’ diyerek CHP’yi terörle yan yana koymaya çalışıyor. Osman Öcalan’ı TRT’ye siz çıkarmadınız mı? Terörist başının mektubunu seçimde siz okutmadınız mı? Terör elebaşlarından birini bizim reklam filmimize montajlayıp meydanlarda, ‘Burası çok önemliii’ diye göstermediniz mi?” Yalancısınız, iftiracısınız ve bölücüsünüz. Cezaevlerinden kimi çıkaracaktınız? Tabi ki terörist başını çıkaracaktınız. İftiralarla kandırdığınız halkımız bunların hesabını sandıkta size soracak.”

Hep birlikte sandıkta olacağız

AKP ve MHP ortaklığının yılgınlık yaratarak sandığa gidilmesinin önüne geçmeye çalıştığını ve bu tuzağa düşmeyeceklerini ifade eden Türkel, “Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız. Bu ülkeye verebilecek hiçbir şeyi kalmayan Erdoğan evine gidecek. 29 Mayıs’ta refaha ve huzura uyanacağız. Ama öncesinde bu ucube sistemden ülkemizi ve yavrularımızı kurtarmak için mutlaka sandıkta olacağız. Atatürk’ün Samsun’ a çıktığında 37 yaşında genç bir adamdı. Gencimizle, yaşlımızla, kadınımızla, erkeğimizle vatanımıza sahip çıkacağız. Vatanını seven sandığa gelecek ve oyunu kullanacak. Atatürk’ün kurduğu ülkemize birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.