Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı’nı Birlikte İnşa Edeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında ekonomi, insani yardım faaliyetleri, savunma sanayii ve gençlere yönelik mesajlar paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı’nı Birlikte İnşa Edeceğiz
Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin 21 çeyrektir kesintisiz büyüme trendini sürdürdüğünü belirterek, 2025’in üçüncü çeyreğinde büyümenin yüzde 3,7 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Erdoğan, Türkiye’nin bu oranla OECD’de 4’üncü, G20’de 5’inci sırada yer aldığını ifade etti. Yıllık millî gelirin 1,5 trilyon doları aştığını söyledi.
Tarımda don ve kuraklık nedeniyle yaşanan küçülmeye de değinen Erdoğan, “İnşallah bu yıl yağışların bereketiyle sektör toparlanacak” dedi. Makine ve teçhizat yatırımlarındaki artışın üretime dair umutları güçlendirdiğini belirtti.

“TÜRKİYE ALAN EL DEĞİL, VEREN EL KONUMUNA GELDİ”

Erdoğan, Türkiye’nin son 23 yılda insani yardım alanında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, Gazze’ye 103 bin tonu aşan insani yardım gönderen en büyük ülkelerden biri olduklarını hatırlattı. Sudan’daki insani krize de en fazla hassasiyet gösteren ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Erdoğan, AFAD, Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarının sahada seferberlik içinde çalıştığını söyledi.

 

https://twitter.com/iletisim/status/1996157879707922732

Bu haber Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Siyaset Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Sakarya, Her Branşta Öne Çıkıyor

Akışın sonuna geldiniz.