Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörleri arasında yer alan inşaat sektörü, 4-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında 7. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nda bir araya geliyor. 

Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde iki salonda gerçekleşecek fuar, Samsun TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası iş birliğiyle düzenleniyor. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Sanayi ve Ticaret Odası da fuarın destekçileri arasında yer alıyor.

4 Mayıs’ta kapılarını açan fuara Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ile birlikte Samsun TC. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TC. Ticaret Bakanı Yardımcısı Sezai Uçarmak, TC. Ticaret Bakanı Yardımcısı Mustafa Tuzcu, T.C. Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Süleyman Alıcı, TBMM Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Salih Zeki Murzioğlu ve çok sayıda şehir protokolü katılım gösterdi.   

Fuarda, inşaat, mermer-seramik malzemeleri, bina tesisatı ve bina sistemleri, havuz tesisat arıtma sistemleri, doğal gaz tesisatları, tesisat sistem ve ekipmanları, çekiciler, kamyon, çevre düzenleme malzemeleri, yürüyen merdivenler, asansörler, kaldırıcılar, yangın algılama ve güvenlik sistemleri, alt yapı elemanları, ahşap ve prefabrik konut projeleri, depreme dayanıklı özel konutlar, akıllı binalar, yazlık ev projeleri vb. ürünler sergilenecek. Gürcistan, Azerbaycan başta olmak üzere Rusya, Ukrayna, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlardan 20 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor. Fuar, 10.00 ile 18.30 saatleri arasında gezebilecek.