Herkesin tek bir ortak paydasının olduğunu, onun da Samsunspor olduğunun altını çizen Hüseyin Eroğlu, “Süper Lig’e çıkma sözümüz var, bunu başaracak güç ve potansiyele sahibiz. Bu şehir bu başarıyı sonuna kadar hak ediyor” dedi.
Ekip çalışmasının önemine de değinen Eroğlu, “Bu ekipte başkanımız, yönetim kurulumuz, futbolcularımız, akademimiz, çalışanlarımız, medyamız, taraftarımız, yol arkadaşımız destekçilerimiz var. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadan birlikte hareket ederek güçlü bir şekilde ilerledik. Bundan sonra da öyle olacak” diye konuştu.
Erzurumspor maçı sonrası basın toplantı odasına medya mensuplarının alkışlarıyla girmesini hayatı boyunca unutamayacağını söyleyen Hüseyin Eroğlu, “Benim için çok değerliydi. Sizler beni alkışladınız, ben de sizlerin huzurunda teknik ekibimi alkışlamak istiyorum. Ön planda ben duruyorum belki ama yanımda gecesini gündüzünü Samsunspor’un başarısına adayan isimler var. Yardımcılarım Halit Eroğlu, Ahmet Çağıran, Atletik Performans Antrenörlerimiz Çağlar Volga, Kortan Aktürk, Kaleci Antrenörümüz Neşet Büyükkılıç, Rakip İzleme Antrenörümüz Levent Bayraktar, Analiz birimimizin başında Emre Bayraktar, Aykut Erdoğan, Oktay Arslanoğlu, Ahmet Özdemir, Yunus Emre Zengin hocalarımız görevlerinde uzman isimler büyük emek veriyorlar” şeklinde konuştu.
Kalan haftaların önemine değinen Eroğlu, “İşimiz yeni başlıyor. Samsunspor'u sezon sonunda layık olduğu Süper Lig'e taşımak için geri kalan maçların hepsinde başarılı olmak zorundayız. Planlı, programlı ve en önemlisi uyumlu çalışıyoruz. Başarı zaten böyle geliyor” dedi.
Transferlerle ilgili sorulara da yanıt veren Hüseyin Eroğlu, “Başkanımız Yüksel Yıldırım, Sayın Veysel Bilen, Suat Çakır ve Soner Soykan’dan oluşan İcra Kurulumuz tüm süreci yönetiyorlar. 8 Şubat tarihine kadar takviyeler olabilir. Geleceğe yönelik transferler de yaptık. Elano Yegen, Enes Tayfun, Halil Yeral, Moussa Guel gibi. Takım performansına direk katkı koyabilecek Soner Aydoğdu, Barış Alıcı gibi tecrübeli iki oyuncu daha alabilirsek, şampiyonluğa giden yolda alternatifli, güçlü bir kadroya sahip olacağız” ifadesini kullandı.
Ligin ikinci yarılarının zor geçtiği bir ligde oynadıklarını da hatırlatan Hüseyin Eroğlu, “Biz de zorlu yollardan geçerek zirveye tırmandık. Zirvede hava sert, soğuk. Burada kalmak, tırmanmaktan da zor. Daha fazla çalışmalı, daha fazla koşmalı, daha fazla birbirimize sarılmalıyız. Zirvedeyiz, direneceğiz ve zirvede kalacağız. Hep beraber başaracağız. Manisa FK maçı bana göre Eyüpspor ve Erzurumspor maçlarından çok daha önemli. Çünkü artık zirvede kalma zamanı. Herkes bizi oradan indirmeye çalışacak. Biz ise sonuna kadar orada kalacağız” diye konuştu.