Siyaset
Giriş Tarihi : 24-11-2022 23:53

Hancıoğlu’ndan AFAD’a ‘mülakat’ tepkisi

Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yüzleştiği bir günde, AFAD’ın mülakatla denetçi alabilmek için yasal düzenleme yapmaya çalışmasına tepki gösteren CHP’li Hancıoğlu “AFAD gibi stratejik bir kurum, siyasi referansla adam kayırmacılık yapma işini bırakıp asli görevine odaklanmalıdır” dedi.

Hancıoğlu’ndan AFAD’a ‘mülakat’ tepkisi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Meclis Genel Kurulu gündemindeki torba kanun teklifinde yer alan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) ile ilgili düzenleme üzerine yaptığı konuşmada iktidarı ve kurum yönetimini eleştirdi. Yapılmak istenen düzenlemeyle, kurum kadroları arasında siyasi referansla adam kayırmacılık yapılmaya çalışıldığını ifade eden Hancıoğlu “millet can derdinde, AFAD mülakatla adam kayırma peşinde” dedi. Kanun değişikliğinin, diğer kurumlardan AFAD’a naklen atanacak 7 denetçi için kadro tahsisini öngördüğünü, atama sürecine ise yazılı sınavın yanına mülakatın da eklendiğini belirten Hancıoğlu “mülakata dayalı atamalarda liyakat yerine adam kayırmacılık ön plana çıkıyor. Adamı olan, siyasi bağlantısı olan mülakatta unvan alıyor, adamı olmayan yazılı sınavda başarılı olsa bile kapı dışarı ediliyor” dedi.

CHP’li Hancıoğlu, AFAD’ın mülakat konusunda bozuk bir sicili olduğunu da kaydederek şöyle devam etti:

“Geçen yıl kurum içinde yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı büyük bir rezaleti ortaya çıkardı. Yapılan yazılı sınavda en başarılı sonucu elde eden isimler, sonrasında yapılan mülakatta elendi; bunların yerine yazılı sınavda 500'üncü olan, 520'nci olan kişiler mülakat marifetiyle görevde yükseltildi. Bir sendika bu usulsüzlüğü yargıya taşıdı, mahkeme mülakatta objektif bir değerlendirme yapılamadığına hükmederek sözlü sınavın yürütmesini durdurdu. Ancak, bu kurumun yönetimi yapılan atamaları iptal etmedi ve açıkça suç işledi, İçişleri Bakanı da Genel Başkan Yardımcımız Sayın İlgezdi'nin bu konudaki önergesine "Mülakatlar objektif, sonuçları iptal etmiyoruz." diye cevap verdi. Yani, özetle, mahkeme "Mülakat objektif değil, yürütmeyi durduruyorum." diyor, AFAD yönetimi mülakatla görevde yükselttiği kişilere hiç dokunmuyor, İçişleri Bakanı da bu hukuk tanımazlığın üzerine tabiri caizse mum dikiyor.”

Hancıoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Madem öyle, o zaman bu tür hukuksuzlukların altına imza atan herkes yeni sınavlarına çok iyi hazırlansınlar çünkü onların sorumlusu oldukları hukuksuz iş ve işlemlerden ötürü hesap verecekleri çok çetin bir sınav bekliyor. O gün çok yakında gelecek ve hukuk tanımazlığı meşrulaştıran, devletin kurumlarına haksız, hukuksuz işlemler yaptıran herkes hak ettiği notu alacak.”

AdminAdmin