Afet riski taşıyan alanların dönüşümü amaçlı Rezerv Yapı Projesi kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yaptırılan 56 işyerinden oluşan yeni iş merkezinin inşası için Havza Belediyesi tarafından kamulaştırması yapılan alanda temel kazısı başladı.

Temel kazı çalışmalarını inceleyen ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Hacı Osman Deresinin üzerinin kapalı olmasından dolayı yaşanabilecek sel ve taşkın riskine karşın üzerinin açılması amacı ile yürütülen çalışmalar neticesinde Havza Rezerv Yapı Projesi hazırlandığını ifade ederek; “Hacı Osman Deresi üzerinin kapatılmasının ardından dere üzerine yapılan işyerlerinin yıkılarak dere yatağının üstünün açılması için yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yıkacak işyerlerinin taşınacağı ve rezerv yapı alanında yapılacak olan 56 adet işyerinden oluşan iş merkezi inşası için temel kazı çalışmaları başladı.” Dedi.

Başkan Özdemir; “ Hükümet konağı binamızın yanında 56 adet iş yerinden oluşacak olan yeni iş merkezimiz inşallah inşaatı 200 gün gibi bir sürede tamamlanacak. İşyerlerimizin tamamlanmasının ardından Havza için önem ve aciliyet arz eden Hacı Osman Deresinin üstünün açılması için hızlı bir şekilde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacak.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “ 1998’de meydana gelen sel felaketi sırasında bir kişi kalp krizinden hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmış, yedi ev yıkılmış, 400 işyeri hasara uğramış ve araçlar zarar görmüştü. Bu ve benzeri felaketlerin yaşanmaması adına yürütmüş olduğumuz çalışmaların son aşamasına gelindi. İnşallah Hacı Osman Deresinin üstünün açılması ve ıslahının yapılması ile Havza artık her yağmurda korkulu rüya görmekten kurtulacak. Bu sayede Havzamız daha güvenli bir hale gelecektir. Bu projenin ilçemize kazandırılmasından ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Afet riski taşıyan alanların dönüşümü amaçlı rezerv yapı projemiz hayırlı olsun.”dedi.