2005'te Hatay'ın İskenderun ilçesinde vatani görevini yaparken Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde askeri aracın kamyonla çarpışması sonucu şehit olan Hüseyin Satılmış’ın ailesi uzun süre gurbette kaldıkları İstanbul’da tekstil üzerine atölye kurdular.

Şehit Babası Şaban Satılmış daha yaklaşık 3 yıl önce Havza’ya döneme kararı alarak Havza’da da bir tekstil atölyesi kurarak ilçe istihdama destek verdi.

Şehit yakınları Havza’da yeni bir işyeri açarak ilçe ekonomisine katkı sunmaya devam ediyorlar.

Şehidin kardeşi Hasan Satılmış tarafından BRK Fashıon adı ile bir mağaza açıldı.

Ailenin İstanbul ve Havza’da bulunan tekstil atölyelerinde imal edilen tekstil mamullerinin satış yapılacak olan mağazanın açılışı Havza Belediye Başkanı olarak seçilen Murat İkiz tarafından gerçekleştirildi.

İşyerinin açılışında konuşan Şehit Kardeşi Hasan Satılmış aile olarak Havza’ya katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek; “Yaklaşık 3 yıl önce babam Havza’ya dönerek ilçemize katkıda bulunmak için bir tekstil atölyesi açtı. Şimdi ise İstanbul ve Havza’da bulunan tekstil atölyelerimizde üretilen ürünlerin satışını yapacağımız mağazamızı açtık. İnşallah kaliteli ürünleri uygun fiyatlar ile Havzalı hemşerilerimize sunarak ekonomilerine katkı sunmak istiyoruz.”dedi.

Şehit Babası Şaban Satılmış ise; “ Şehit ailesi olarak doğup büyüdüğümüz memleketimize katkı sunmak ve destek vermekten ötürü mutluyuz.”dedi.

Açılışta son olarak konuşan Havza Belediye Başkanı olarak seçilen Murat İkiz ise ilçede yapılan her bir yatırımın, açılan her bir işyerinin ayrı bir önem arz ettiğini belirterek; “Açılan her işyeri ve her bir yatırım yeni bir istihdam demek. Bir de bu yatırım ilçemize gurbetten dönüş aynı zamanda şehit ailesinden ise bizler için çok daha kıymetli. İlçemiz yapılan çalışmalar ile göç alan istihdam merkezi olma yolunda emin adımlar ile ilerlemekte. İnşallah bu süreci hızlandırmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öncelikle açılan işyerinin Havzamıza hayırlı olmasını diliyor. Şehit ailemize ilçemize vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyor, bu vesile ile başta şehidimiz Hüseyin Satılmış olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası işyeri kesilen kurdele ile hizmete açıldı.

Açılış sonrası katılımcılar işyerini gezdi. Katılımcılara iftarlık hurma ikram edildi.