Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52’in üzerinde bir oyla yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Seçim sonuçlarının ardından Mehmetçik Meydanında  toplanan vatandaşlara, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Kurkmazlı, MHP Havza İlçe Başkanı Ferhat Gültekin, MHP Milletvekili Adayı İbrahim Yüksel, Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Köz, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir Can Şenkal  da eşlik etti.

Vatandaşlar ellerinde bayraklarla gönüllerince zafer kutlaması yaptılar. Öte yandan ilçede  büyük traktörlerin katıldığı konvoyla ilçe turu atıldı.

AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Kurkmazlı, MHP Havza İlçe Başkanı Ferhat Gültekin, MHP Milletvekili Adayı İbrahim Yüksel, Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Köz ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir Can Şenkal’ın teşekkür konuşmalarının ardından konuşan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’de bir konuşma yaptı.

Özdemir yapmış olduğu konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Havza’da yüzde 70’in üzerinde bir oy aldığını ifade ederek; “ Cumhur İttifakı olarak yüzde 70’in üzerinde bir oy ile sahip çıktınız. Öncelikle böylesine yüksek bir oy oranı için teşekkür ediyorum. Bu seçim sürecinin olgunlukla, herhangi bir meydan vermeden herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden devam etmesine katkı sunan bütün siyasi partilere, bütün milletvekili adaylarına ve onların kıymetli teşkilatlarına teşekkür ederim. Bugünden tezi yok Türkiye Yüzyılı adına Havza için, Samsun için, Türkiye için hep birlikte gayret etme zamanı. “ dedi.

MHP Samsun Milletvekili adayı İbrahim Yüksel; “Bu zafer ülkemizin 5-10 yıllık zaferi değildir. Türkiye’mizin ikinci yüzyılının başladığı bu zaferde 50 senelik bir karar vermiş durumdayız, kazanan Türkiye oldu, kazanan Samsun oldu, kazanan İlk Kıvılcımın şehri Havza olmuştur. Bozkurtlar, Asenalar tarih sahnesinde bizler var olmaya devam ettik her zamanda devam edeceğiz. Kazandık yılmadık yıkılmadık ve bundan sonrada ülkemiz için kazanacağız, var olsun Milliyetçi Ülkücü Türkiye” dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Havza’da kayıtlı 30 bin 301 seçmenin 26 bin 655’i oy kullandı. 26 bin 255 oyun geçerli sayıldığı oylama neticesinde Recep Tayyip Erdoğan 18 bin 787 oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu ise 7 bin 468 oy aldı.