Havza Belediyesi ve  Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliği ile hayata geçirilen projeler ile ihalesi süreci tamamlanarak üstlenici firmaya yer tesliminin ardından Değirmenüstü Mahallesinde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun temeli atıldı.

Havza Değirmenüstü Mahallesinde 3025 metrekare arsa üzerinde toplam 1891 metrekare  inşaat alanlına sahip olacak Havza Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu içerinde 55metrekarelik çocuk havuzu  ve 312 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu bulunacak.

Çelik konstrüksiyon çatılı, betonarme yarı olimpik yüzme havuzu binasının etrafında bulunan 1937 metrekare alanda ise çevre düzenlemesi yapılacak.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Rafet Ergin ve Mahmut Gümüştekin temel çalışmalarını yerinde inceleyerek ve çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldılar.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir inşaatın en kısa sürede tamamlanarak tesisin hizmete gireceğini belirterek; “ Her geçen gün gelişen ilçemizde ihtiyaçlarda farklılık gösteriyor. Belediye olarak bizlerde ilçemizi yarınlara hazırlamak ve halkımıza en iyi imkanları sumak adına çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Bu kapsamda ilçemizin önemli eksiklerinden bir olan yarı olimpik yüzme havuzumun inşasına başladık. İnşaat çalışmalarına başlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun şimdiden ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu tesisin ilçemize kazandırılmasında emeği ve katkıları bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Bakanlarımıza, milletvekillerimize, il ve ilçe teşkilatımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.