Bugün ilk antrenmanına çıkan Eroğlu, “Bugün ilk antrenmanıma çıkıyorum. Sabırsızlanıyorum. Dünden beri her şeyi yaşadık. İlk işimiz Bandırma maçına odaklanmak. Çünkü lig başlıyor. Her lig maçı bizim için çok değerli ve önemli. Oyuncuların hepsiyle tek tek tanıştık. Sahada küçük bir toplantı yapıp, start vereceğiz. İnşallah hayırlısı olur. Büyük Samsunspor taraftarı da bu başlangıçtan sonra bu sezonu şampiyonlukla noktaladığını inşallah görür” dedi.
Hafta sonu deplasmanda karşılaşacağımız Beyçimento Bandırmaspor maçını da değerlendiren Hüseyin Eroğlu, “Bandırmaspor geçen senenin final oynayan takımı. Maç saat 13.30’da ve önemli oyuncuları var. Tabiki bir gücü var ama biz çok güçlü bir takımız. Bu ligde mücadele etmeden, çok istemeden, saha içi organizasyonlarını yapmadan başarılı olamıyorsun. Biz de kendimizi deplasmana en iyi şekilde hazırlayıp, oradan kazanarak dönmek istiyoruz. Benim de ilk maçım olacak. Oyuncularla birlikte yakalayacağımız ivme ile startın başlangıcını yaparsak, ondan sonra istikrarlı bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hüseyin Eroğlu, “Çağdaş, modern futbolda, defansif, ofansifi birlikte yapman gerekiyor. Tabiki gücünü sahaya yansıtman gerekiyor. Saha içerisinde güçlü isimlerle kurulu bir takım olabilirsin ama o isimlerle hücumda yapmak zorundasın, savunmada yapmak zorundasın. Çünkü karşında da bir rakip olacak. Biz bunun her ikisini de yapıp başarılı olmak istiyoruz. Burada en önemli şeylerden biri süreçte başarılı olmak. 6 maç geride kaldı. Penaltılar gol olsa belki de ilk 2’desiniz. Şu anda geriyi hiçbir şekilde değiştiremediğimize göre önümüzdeki maçlarda Bandırma ile birlikte istediklerimizi yapıp, galibiyetle dönmek istiyoruz. Maçın gidişatına göre sistemimizi uygulayıp, başarılı olmak istiyoruz. Hücum ve savunma ikisi birlikte yapılmak zorundaki başarılı olunsun” şeklinde konuştu.
Şu anki kadroya çok güvendiğini ifade eden Hüseyin Eroğlu, “Bizim de kendi oyun anlayışımız ve saha içi organizasyonumuz var. Oyuncuların özelliklerini biliyoruz. Takım anlamında biraz daha bunun üzerinde yoğunlaşmak istiyoruz. Bir anda her şeyi değiştiremezsiniz. Küçük küçük dokunuşlarla oluyor. Asıl hedef kazanmak. Kazandıkça asıl hedefin içerisine dahil oluyorsun ve yukarıya doğru tırmanıyorsun. Biz de bu süreci yaşamak istiyoruz. Takımımızla 4 antrenmanımız en iyi ve en verimli şekilde geçecektir. Ondan sonra da sahadaki performansı en iyi şekilde hazırladıktan sonra maça çıkacağız. Şu anda kadroma çok güveniyorum. Gerçekten çok güçlü bir kadro var. Normalde ilk yarı 35-40 puanlar avantaj sağlıyor. Bunun üzerine çıkıldığında da çok büyük avantaj sağlıyor. Ama oynanacak 12 maç var ve bu da 36 puan yapıyor. Ama sezon sonu 71 puanlar takımı ilk 2’den şampiyon olarak çıkartıyor. Tabiki bu gidişata göre değişiyor. Biz ilk yarıdaki her maçı kazanmaya talibiz. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Güçlü oynayıp, oyun gücümüzü sahaya yansıtıp, hedefe ulaşmak istiyoruz” dedi.
Takımdaki sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Hüseyin Eroğlu, “Şu anda sakat oyuncularımız var. Bundan sonra da olacak. En önemli özelliklerimden biri benim için her oyuncu değerlidir. Oyuncuları hazırlamak. Çünkü futbol 11 kişiyle oynanmıyor. Eğer kadron 24-25 kişiyse oyuncular da her an hazır olmak zorunda. En büyük özelliğim oynamayan oyuncularımı hem fiziksel, hem mental hem de taktiksel olarak hazır tutmak. Onlarla zaman geçirmek benim için değerli. Şu anda hangi oyuncum çıkıp oynarsa o görevini yapmak zorunda. Tabiki yeni başladık ama süreç bizim konuşmamızı daha net bir şekilde gösterecektir” diye konuştu.
Sabah Store 55 mağazasından alışveriş yaptığını ve ürünleri çok beğendiğin belirten Hüseyin Eroğlu, “Sabah Store 55’e gittim. Çok güzel ürünleri var. Baktığınızda insan heyecanlanıyor ve gururlanıyor. Hemen alışveriş yaptım ve bugün aileme göndereceğim. Çocuklarım giysinler. Büyük Samsunspor taraftarı ve Samsun halkı yakın zamanda store ürünlerini giyerek maça geleceklerdir. Buna eminim ve birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.