Fırınlarda özellikle çalışanların el ve kıyafet temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontrolleri tepeden tırnağa yapan zabıta ekipleri, kontrol esnasında eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulunup kurallara uyan işletmelere teşekkür etti.

“Denetim yapan ekiplere vatandaş teşekkür etti”

İşletmelerde imalathane ve çalışanların temizliği, gramaj ile üretilen ürünlerin sağlığa uyumluluk koşulları gibi konularda kontrollerini periyodik olarak yürüten ekipler denetimlerine denk gelen vatandaşlar ise sağlıklı ve hijyenik ekmeğin sofralara gelmesinde denetimlerini sürdüren zabıta ekiplerine teşekkür ettiler.

“Halkımızın sağlığı tek önceliğimiz”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş“Şehrimizde ekmek ve unlu mamullerinin imalatını yapan tüm işletmelerin hijyen, ekmek gramajı ve işyeri ruhsatları periyodik olarak denetliyoruz. Halkımızın sağlığını ciddi şekilde önemsiyoruz. Sofralarımızın vazgeçilmezi ekmeğe yönelik bu denetlemeler daha sıklıkla sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın güvenle ve gönül rahatlığıyla alışveriş yapmaları için çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir. Yapılan denetimler sonucunda ise işletmelerimizin gerekli özeni ve hassasiyeti gösterdiklerini söyleyebilirim. Bu sebeple hepsine teşekkür ediyorum’’ dedi.