İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın geleceğe yönelik yaptığı “Mahalle Kreş ve Kültür Evi” projesiyle 9 farklı mahalle kreşinde eğitim gören 4-6 yaş arası minik öğrencilere okuma alışkanlığı ve kitap sevgisinin erken yaşta kazandırmaya yönelik kütüphane haftası etkinliği düzenlendi.

Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan haftada kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında kreşlerde eğitimlerini alan minikler Belediye Hizmet Binası’nda bulunan Halk Kütüphanesi gezdirilip kütüphane tanıtımı yapıldı. Minik öğrencilere kütüphanedeki bölümler tanıtılarak, nasıl kitap bulabilecekleri ve istedikleri kitabı bulduğunda masaya geçip sessizce okuyabilecekleri anlatıldı. Kütüphaneden nasıl yararlanacakları ve kütüphanede uyulması gereken kurallar anlatıldıktan sonra, çocuklara ikramlıklar ve hikaye kitapları hediye edildi. Hediye edilen kitaplar için teşekkür eden minik öğrenciler yaşadıkları bu güzel deneyimle kütüphaneden ayrıldılar. Öğretmenler ise yapılan bu gezinin çocukların kitaplara olan ilgilerinin arttırılması, kitap okuyan ve her daim kendini geliştiren bireyler olabilmeleri amacıyla gerçekleştirildiğini ifade ettiler.

“Kütüphanelerimiz bilginin kaynağıdır”

Okuma alışkanlığı ve kitap sevgisinin erken yaşta kazandırılmasının önemine değinen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,“ Hiçbir kitaplık kütüphaneler kadar zengin değildir. Bu amaç ile kütüphane ziyaretinde miniklerimizin kitapları inceleyip kütüphane kuralları hakkında bilgi sahibi olmaları büyük önem taşıyor. Anaokulu seviyesinde bu tür ziyaretler ayrıca onları ilkokul döneminde kütüphaneye hazırlıyor.Hizmet binamızda öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu kitaplarımız kütüphanemizde mevcut. Kütüphanemiz bir Halk Kütüphanesi olduğu için yediden yetmişe herkese kapısı açık. Okuyucular gelip kütüphane içerisinde kitap okuyabilir veya eve ödünç kitap alabilirler' dedi.