Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Milli Mücadele’mize aziz milletimizin büyük desteği ile öncülük eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk askeri dehası ve vatan sevgisinden aldığı güçle mücadelemizi zaferle taçlandırmış ve tüm dünyanın saygısını kazanacak bir liderlik örneği sergilemiştir. 10 Kasım; muzaffer komutan, büyük devlet adamı Atatürk’ü fikirleriyle anma ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkma günüdür.

Bugün millet olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi koruyarak ülkemizin kazanımlarını daha da ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını büyük coşku ve gururla kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde 2023’e emin adımlarla ilerlerken, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu milletimizle birlikte hayata geçirmeye kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi hedeflerine hep beraber ulaştıracak, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı gerçekleştireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84. yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyor, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.”