Dünya
Giriş Tarihi : 27-02-2023 17:10

OMÜ-YÖS’ü ‘Uganda’ya’ Tanıtıyoruz

​​​​​​​Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı 2023’ü (OMÜ-YÖS 2023), OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, Samsun şehrini ve Üniversitemizi tüm yönleriyle tanıtan kapsamlı bilgilendirme toplantıları Uganda’nın başkenti Kampala’da tüm hızıyla devam ediyor.

OMÜ-YÖS’ü ‘Uganda’ya’ Tanıtıyoruz

OMÜ’nün Uganda özelinde ve Doğu Afrika genelinde görünürlüğünü arttırmayı amaçlayan tanıtım turu 16 Şubat tarihinde başladı ve şimdiden şehrin önde gelen yedi lisesi, dört üniversitesi, ve üç hastanesinin yanı sıra T.C. Kampala Büyükelçiliği, TİKA Uganda Ofisi, Çare Derneği’ne ait ISAR İlkokulu ve Yetimhanesi, Uganda Müslüman Yüksek Şurası, ve DBS kanalına ziyaretlerde bulunuldu. Yapılan sunumlara üç rektör, çok sayıda dekan, okul müdürü, başhekim, hastane yöneticisi, kurum yöneticisi ve yüzlerce lise öğrencisi katıldı.

OMÜ-YÖS 2023 tanıtımları, Uganda’daki; Kibuli Teacher Training School, Kakungulu Memorial School – Kibuli, Rubaga Kız Okulu, Muteesa I Royal University, Mengo Senior School, Buloba Lisesi, Makerere Üniversitesi Sağlık Bilimleri Koleji, Ndejje Üniversitesi, St. Andrew Kaggwa Gombe Lisesi ve Emirates College School okullarında yapıldı. 

“Uganda, eğitimimize çok olumlu yaklaştı”

Tanıtım sunumlarını gerçekleştiren Öğr. Gör. Tolga Arslan, “Üniversitemizin, OMÜ-YÖS’ün, şehrimizin, ve ülkemizin tanıtımının yapıldığı sunumu dinleyen idareciler, rektörler, öğretmenler ve öğrenciler üniversitemizden oldukça etkilendiler. Hepsi de tanıtımlarımızı dikkatle dinleyerek aktarılan bilgilere çok olumlu yaklaştılar. Öğrencilerle de sunum sonrası sohbetler gerçekleştirdik. Son derece hevesli ve öğrenmeye açık olduklarını gözlemlediğim Ugandalı öğrencilerin çoğu Üniversitemizin eğitim imkanlarından yararlanmak istediklerini ve gelecek planlarına OMÜ’yü de eklediklerini dile getirdiler. Öğretmenlerin hepsi de OMÜ’ye hayranlıklarını dile getirerek öğrencilerinin Türkiye’de ve OMÜ’de öğrenim görmelerini sağlayacak bu sınava olumlu yaklaştıklarını ve öğrencilerini OMÜ-YÖS’e girmeye teşvik edeceklerini belirttiler.” şeklinde konuştu.

Okul ziyaretlerinin yanısıra Uganda’daki; şehrin önde gelen hastaneleri olan Kibuli Muslim Hospital, Uganda Martyrs’ Hospital ve Mengo Hospital yöneticilerine de OMÜ’nün tanıtımı yapılarak muhtemel işbirlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.

“Uganda’daki hastaneler ile gelecekte işbirliği planlanıyor”

Görüşme gerçekleştirilen hastanelerin yöneticilerine OMÜ’nün modern, yüksek kalitedeki ileri tıp bilgisini bölge halkıyla paylaşmak istediği, bu doğrultuda Ugandalı meslektaşlarını herhangi bir ücret talep etmeksizin arzu edilen alanlarda eğitmeye hazır olduğu bilgisi verildi. Taraflar ikili ilişkileri güçlendirmek adına gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek eğitim programları düzenlenmesi ve öğrenci değişimi gibi konularda da destek sağlanabileceği ifade edildi.

“Uganda, Depremdeki kayıplarımızı unutmadı”

T.C. Kampala Büyükelçiliği, “depremde hayatını kaybedenleri anma töreni” düzenledi. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinde yaşamını yitiren insanlarımızı anma törenine OMÜ olarak katılım gösterildi. Tören esnasında katılımcılar, ülkemiz adına duydukları üzüntüyü dile getirdi.

OMÜ’den Büyükelçiliğe ‘hayırlı olsun’ ziyareti

1 Şubat 2023 tarihinden bu yana Uganda nezdinde T.C. Büyükelçisi olarak görev yapmakta olan Fatih Ak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu. Ziyarette; Ülkemizin, Samsunumuzun, üniversitemizin ve de OMÜ YÖS sınavımızın tanıtımları yapıldı. Büyükelçi Ak dikkatle dinlediği sunum sırasında OMÜ’nün bölgedeki faaliyetlerini geliştirilmesini sağlayacak görüş ve önerilerini paylaşarak Uganda’daki devlet kurumlarına yapacağı ziyaretlerde Üniversitemizin bölgedeki faaliyetlerinden ve de olası işbirliklerine yönelik potansiyelinden bahsedeceğinin altını çizdi. OMÜ’nün Uganda’da gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri son derece olumlu ve de etkileyici bulan Büyükelçi Ak bizlere başarı temennilerinde bulunarak elçilik olarak kurumumuza ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını dile getirdi.

Ülkemizin, Üniversitemizin ve OMÜ YÖS’ün tanıtıldığı Uganda turu 9 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek.

AdminAdmin