Ülke olarak zor bir dönemden geçerken çocuklarımıza sanat yoluyla umut olmak amacıyla perdelerini açan Samsun Devlet Opera ve Balesi, “Keloğlan İle Uzaylılar” adlı yeni çocuk oyununun prömiyerini 22 Şubat Çarşamba günü saat 13.00’te gerçekleştirdi. 
Zehra Yıldız Salonu’nu dolduran anaokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen prömiyer temsilinde çocuklar Keloğlan’ın uzaylılarla olan macerasını büyük bir ilgiyle izledi. 
Müzikleri A. Sait Karabulut’a, librettosu M. Fatih Şanal’a ait olan eserin rejisörlüğünü M. Fatih Şanal üstleniyor. Dekoru Ömer Tacettin Gündüz’e, kostümü Zekiye Şimşek’e, koreografisi Özgün Barılı’ya ait olan eserin ışığında Erdem Kuzaytepe’nin, video projeksiyonunda ise Murat Turgut’un adı var. 
22 Şubat Çarşamba günü Samsun’da gerçekleşen “Keloğlan İle Uzaylılar” prömiyeriyle aynı saatlerde Şanlıurfa’da depremzede çocuklar için “Eni’nin Kalbi”ni oynayan ve depremzede çocuklar için deprem bölgesini dolaşmaya devam eden Samsun Devlet Opera ve Balesi, Şubat ayı boyunca sadece çocuk temsilleri gerçekleştirecek. 
26 Şubat Pazar günü 15.00’te yeniden çocuklarla birlikte olacak “Keloğlan İle Uzaylılar” eserinin biletleri tükendi ancak Mart ayı temsilleri için biletler, biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.