Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Güncel

Petrol ve Doğal Gazda Rekor, Gözler 2026 Hedeflerinde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2025 yılında petrol üretiminin 47,9 milyon varile, doğal gaz üretiminin ise 3,2 milyar metreküpe ulaştığını açıkladı.

Petrol ve Doğal Gazda Rekor, Gözler 2026 Hedeflerinde
Paylaş:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin 2025 enerji üretim rakamlarını paylaştı. Bayraktar, “Gabar’ın ve Karadeniz’in bereketiyle 2025 yılında toplam petrol üretimimizi 47,9 milyon varile, doğal gaz üretimimizi 3,2 milyar metreküpe çıkardık” ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar, 2026 için ise iddialı hedefler açıkladı: “Karadeniz gazını ikiye katladığımız, Diyarbakır’daki oyun değiştirici stratejimizle yeni ufuklara yelken açtığımız ve daha büyük keşiflere imza atacağımız bir yıl olmasını hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin enerji üretiminde özellikle Karadeniz ve Doğu’daki yatırımların stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Bayraktar, ülkenin enerji arz güvenliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirterek, bu kapsamda hem üretim kapasitesinin artırılması hem de yeni keşiflerle Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolunda önemli adımlar atılacağı söyledi.

Bakan Bayraktar, açıklamalarında Türkiye’nin enerji üretiminde hem bölgesel hem de küresel pazarda rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini kaydetti.

Bu haber Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.