“Eni’nin Kalbi” çocuk operası ile deprem bölgelerine turneye çıkan Samsun Devlet Opera ve Balesi, depremzede çocuklarla 20 Şubat’ta Gaziantep’te bir araya geldi. Gaziantep Masal Park’ın içine kurulan çadır kentte ve Gaziantep Büyükşehir Parkı’nda çocuklarla buluşan Samsun Devlet Opera ve Balesi, bir hafta boyunca deprem bölgelerini dolaşacak.
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Barış Salcan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ülke olarak çok acı bir deprem felaketi yaşadık. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Biz de çok değerli çalışma arkadaşımız, satın alma memurumuz İsmet Öztekin’i deprem nedeniyle kaybettik. Toplum olarak böyle zor bir dönemi yaşarken kurum olarak biz de yardımlaşma anlamında seferber olduk. Müdürlük yardım kamyonumuz depremden beş gün sonra bölgeye ulaştı. Bölgedeki depremzedelere birebir destek olmak için gönüllü olarak çalışan müdürlük çalışanlarımız var. 

Ancak bilindiği üzere böyle büyük felaketlerde ve toplumsal acılarda en çok etkilenenler maalesef çocuklardır. Yaşanılan bu süreçte çocuklarımızın yanında olabilmek, onlara destek, güven ve umut vermek, yüzlerini güldürebilmek çok önemlidir. 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğümüzün talimatları ile depremzede çocuklarımıza çocuk oyunuyla ulaşabilmek için deprem bölgelerini kapsayan turne programını hızlıca hayata geçirdik. “Eni’nin Kalbi” çocuk operasının 15 kişiden oluşan ekibi 19 Şubat’ta Samsun’dan yola çıktı.

20 Şubat’ta Gaziantep Masal Park’ın içinde yer alan çadır kentte deprem bölgesindeki ilk temsilimizi gerçekleştirdik. Aynı gün Gaziantep Büyükşehir Parkı’nda depremzede çocuklarla bir araya gelen ekibimiz, 21 Şubat’ta Gaziantep’in farklı yerlerindeki çadır kentlerde olacak. 

22 ve 23 Şubat’ta Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis’teki çadır kentlerde mevcut imkânlar dâhilinde çocuklarımıza keyifli zaman geçirtmeye, gelecek için yeniden hayaller kurmalarını sağlamaya çalışacağız.

24 Şubat Cuma günü Diyarbakır, 25 Şubat Cumartesi günü Elazığ, 26 Şubat Pazar günü ise Malatya’da olacağız. Tüm deprem bölgelerinde, yetkililerle birlikte koordineli çalışıyoruz. Çocuklarımıza mümkün olduğunca etkileşimli iletişim ortamları yaratmaya çalışan tüm ekiplerle birlikte şartların el verdiği ölçüde çocuklarımızın yüzlerini güldürmeye çalışacağız.

Müdürlüğümüz “Eni’nin Kalbi” ekibi, bir hafta boyunca farklı deprem bölgelerinde, farklı çadır kentlerde günde en az 2-3 temsil yaparak çok sayıda çocuğumuza sanatın iyileştirici gücünü ulaştıracak.”  
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün talimatlarıyla tüm opera ve bale kurumlarındaki temsiller ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştu. 
Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm müdürlükler ikinci bir açıklamaya kadar perdelerini sadece çocuklar için açacak.