20 Şubat’ta Gaziantep Masal Park’ın içine kurulan çadır kentte Masal Şatosu önünde çocuklarla buluşan Samsun Devlet Opera ve Balesi, aynı gün Gaziantep Büyükşehir Parkı’ndaki basketbol sahasında bir temsil daha gerçekleştirdi.  
“Eni’nin Kalbi” çocuk operasının 15 kişiden oluşan ekibi 21 Şubat’ta Gaziantep Nurdağı ilçesi Alparslan Türkeş Mahallesi’ne kurulan çadır kentteydi. Çocuklarla birlikte çadırın içinde temsil yapan ekip, aynı gün yine Nurdağı ilçesinde Afad’ın oluşturduğu konteyner kente geçti. 
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki kafile de Nurdağı’ndaydı.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki kafilenin bölgedeki çadırları ziyareti esnasında Samsun’dan turneye geldiklerini aktaran ekip, ziyaretin tamamlanmasının ardından çocukların ve bazı ailelerin katılımıyla çadırda bir temsil daha gerçekleştirdi. 
Samsun Devlet Opera ve Balesi koro sanatçıları Hande Anar, Ulaş Kocatürk, Metin Bayram, Serap Bölek, Melisa Ezer, deprem bölgesindeki imkânlar dâhilinde her temsilde yeni bir sahne yaratarak çocuklara keyifli zaman geçirtiyorlar. 
Depremzede çocuklar için canla başla çalışan binlerce insanla ve deprem bölgesindeki yetkililerle birlikte koordineli olarak hareket eden Samsun Devlet Opera ve Balesi, 22 ve 23 Şubat’ta Şanlıurfa’da depremzede çocuklarla bir araya gelecek. 
Samsun Devlet Opera ve Balesi, Şanlıurfa’nın ardından Osmaniye, Adıyaman ve Malatya’yı kapsayan deprem bölgesi turnesini sürdürecek.