Arama - kurtarma faaliyetlerinden, insani yardım malzemesi dağıtımına, sıcak yemek ve temiz içme suyu temininden, iş makinası ve diğer teknik ekiplerin çalışmasına kadar her alanda Büyükşehir’in ekipleride bölgede görev yapıyor. Başkan Mustafa Demir, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için gıda, kıyafet, ısıtıcı ve battaniye gibi insani yardım malzemeleriyle dolu 8 TIR’ ımız daha afet bölgesine bugün ulaştı” diyerek, “Yardım malzemeleri taşıyan 6 TIR’ ı daha bölgeye göndereceğiz” dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7, ardından Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde yaşanan iki depremin sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi tüm imkanlarıyla afet bölgesine destek olmaya devam ediyor. Personel, araç ve teknik mahzemelerini seferber eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, bölgede yapılan her türlü yardım ve destek faaliyetinde yer alıyor. Ayrıca Samsun’dan bölgeye iş makinası ve diğer insani malzemelerin gönderilmesi de sürüyor. Bugün itibariyle bölgeye gönderilen araç sayısı 146’ya yükselirken yaklaşık 300 personel de afet bölgesinde görev yapıyor. Bugün Havza ilçesinden 23 kamyon, 1 ekskavatör ve 1 arazöz deprem bölgesine doğru yola çıktı.

SEFERBERLİK İLAN ETTİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tüm imkanları seferber ederek afet bölgesinde yardım çalışmalarında yer aldıklarını söyleyerek “"Büyükşehir Belediyemiz tarafından depremzedelere dağıtılmak üzere genel hayatı etkileyen olumsuz şartların iyileştirilmesine katkı sağlanması amacıyla yardım malzemelerini bölgeye sevk ediyoruz. Bir yandan araç ve teknik personel desteğimiz de sürüyor. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için gıda, kıyafet, ısıtıcı ve battaniye gibi insani yardım malzemeleriyle dolu 8 TIR’ımız daha afet bölgesine bugün ulaştı. Yardım malzemeleri taşıyan 6 TIR’ı daha bölgeye göndereceğiz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

DEPREM BÖLGESİNE SAMSUN’DAN GÜNLÜK 100 BİN EKMEK

“Ayrıca deprem bölgesinde doğalgaz ve elektrik sıkıntısından dolayı fırınlarda ekmek üretimi yapılamıyor. Bu nedenle bu konu ile ilgili de hızlıca harekete geçtik. Kentimizdeki fırıncı esnafımızla yaptığımız iş birliği sonrasında her gün 100 bin ekmeği TIR’ la afet bölgesine göndereceğiz. İlk ekmek Tırı dün bölgeye gönderildi. Tüm kaygımız ihtiyacı olan depremzede kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Birlik ve dayanışma içerisinde bu süreci atlatacağız. Devletimiz tüm imkanlarını bölge için seferber ediyor, biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bölgeye gönderdiğimiz ekiplerimiz ile afet bölgesinde çalışmaya devam ediyoruz.”