Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Samsun Haber

Samsun Subaşı tarihi kimliğine kavuştu

Samsun'da Sultan 2'nci Abdülhamid Han tarafından yaptırılan ve zaman içerisinde yok olan tarihi 8 kurnalı Hamidiye Çeşmesi, Subaşı Meydanı’nda yeniden hayat buldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tarihi çeşmeyi yeniden hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Samsun Subaşı tarihi kimliğine kavuştu
Paylaş:

Samsun’un kültürel değerlerinden biri olan Subaşı Meydanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile tarihi dokusuna kavuşturuluyor. Tamamlanan Subaşı Yeraltı Mekanik Otoparkı ile bölgenin otopark sorununa neşter vuran Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki tarihi değerlere de sahip çıkıyor.

Subaşı Meydanı'na Sultan 2. Abdülhamid Han’ın kendi şahsi parasıyla yaptırdığı ancak çeşitli nedenlerle günümüze ulaşamayan 534 metrekarelik 8 kurnalı tarihi Hamidiye Çeşmesi Büyükşehir Belediyesi tarafından arşivdeki fotoğraflardan istifade edilerek rekonstrüksiyon çalışmasıyla aslına uygun yeniden inşa edildi.

Tamamlanan tarihi çeşme açıldığı andan itibaren yoğun talep gördü. Çeşmeyi kullananlar hem su ihtiyacının giderilmesinden hem de tarihin gün yüzüne çıkarılmasından son derece mutlu olduklarını söyledi.

SA’Dİ MESCİDİ DE YENİDEN İNŞA EDİLİYOR
Samsun’a yeni bir meydan kazandırmak adına çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Hamidiye Çeşmesi’nin yanı sıra Tarihi Sa’di Mescidini de Subaşı’nda yaşatacak. Tarihi mescidin inşaat çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

“TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “2. Abdülhamit Han’ın yaptırdığı çeşmeyi aslına uygun yeniden inşa ederek vatandaşımızın hizmetine sunduk. Cami inşaatı da hızla ilerliyor. Subaşı Meydanı bu şehrin simgesi. Yakın zamanda hizmete aldığımız yerli yazılım 2 katlı mekanik otopark ile bölgedeki park sorununu çözerken, tarihi çeşme ve mescitle de meydanın tarihi yönünü gün yüzüne çıkardık. Tarihi yeniden yaşatıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bu haber Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Samsun Haber Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Çiftçinin destek adresi Büyükşehir

Akışın sonuna geldiniz.