Her yaştan çok sayıda ziyaretçinin katıldığı TEKNOFEST İstanbul; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yapıyor. Etkinlik; toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı, Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

TEKNOFEST İstanbul’un dördüncü gününde, Samsun Üniversitesi standı ziyaretçilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Samsun Üniversitesi standını ziyaret eden katılımcılara stant görevlileri tarafından Samsun Üniversitesinin bilim ve teknoloji ekiplerinin projeleri ve Samsun Üniversitesinin tanıtımına ilişkin ayrıntılı bilgiler veriliyor.

Rektör Aydın'dan TEKNOFEST'te Ziyaretler

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın TEKNOFEST İstanbul’un dördüncü gününde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Rektör Aydın’a ziyaretleri esnasında, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin ve Samsun Üniversitesi, Genel Sekreter Prof. Dr. Salih Kesgin eşlik etti. Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok standı ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Ziyaretlerin ardından Rektör Mahmut Aydın ve beraberindeki heyet Samsun Üniversitesi SAMÜELAR Elektrikli Araç Takımı öğrencileri tarafından hazırlanan elektrikli araçla ilgili Takım Danışmanı Samsun Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektronik Anabilim Dalı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tuncay Soylu’dan bilgi aldı.

Ödüllü Ekip Polis Radyosu'na Konuk Oldu

Danışmanlığını yaptığı ve Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği öğrencisi Sena Nur Eren’in “Yapay Zekâ Tabanlı İHA/SİHA Yer Kontrol İstasyonu” başlıklı projesiyle Savunma, Uzay ve Havacılık kategorisinde 1.’lik ödülü kazanan Doç. Dr. Muammer Türkoğlu öğrencileriyle birlikte Polis Radyosu’na konuk olarak, ödül alan proje başta olmak üzere yarışmalara katılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ’e katılan üniversitelerin stantlarında sergilenen çalışmaları inceledi. Ege Üniversitesi standını da ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar’a, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak eşlik etti. Egeli akademisyen ve öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alan Prof. Dr. Özvar, proje ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ege Üniversitesinin standını TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’da ziyaret ederek, Egeli bilim ve teknoloji ekibinin projelerini inceledi.