Bu yıl 7’ncisi düzenlenen TEKNOFEST 2023 İstanbul’da, Samsun Üniversitesi öğrencilerinin projeleri ön plana çıktı. Samsun Üniversitesi öğrencileri Erkan Öztürk ve Sena Nur Eren TEKNOFEST 2023’te yarıştıkları kendi kategorilerinde 1’incilik ödülüne layık görülürken; Samsun Üniversitesi Elektrikli ve Otonom Araçlar Takımı SAMÜ-ELAR takımı yarıştığı iki farklı kategoride 1’incilik ve 3’üncülük ödülünü almaya hak kazandı. Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Yusuf Yazıcı ise TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen İstanbul Uluslararası Patent Fuarında (ISIF’23) “Taşınabilir Elektronik Cihazların Termal Yönetimi İçin Yeni Bir Kılıf Yapısı“ konulu patenti ile 2’ncilik ödülünü kazandı.

TEKNOFEST 2023 İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen yarışmaların ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla sahiplerini buldu. TEKNOFEST 2023 İstanbul kapsamında düzenlenen yarışmalarda Samsun Üniversitesi öğrencilerinin proje takımları başarılarıyla göz doldurdu. 3 altın ve 1 Gümüş 1 Bronz madalya ile Samsun Üniversitesi öğrencileri, TEKNOFEST’in ön plana çıkan ekiplerinden oldu.

Samsun Üniversitesi TEKNOFEST’te Büyük Başarılara İmza Attı                                                                     

Araştırma Proje Yarışmaları Makine İmalatı ve Otomotiv kategorisinde Dr. Öğr. Üyesi Emine Feyza Şükür danışmanlığında “Elektrikli Araç Batarya Kutuları için Yüksek EMI Kalkanlama Performansına Sahip Doğal Fiber Takviyeli Multi-Fonksiyonel Kompozitlerin Geliştirilmesi” başlıklı projesiyle yarışmaya katılan Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Erkan Öztürk ile Doç. Dr. Muammer Türkoğlu danışmanlığında Savunma, Uzay ve Havacılık kategorisinde “Yapay Zekâ Tabanlı İHA/SİHA Yer Kontrol İstasyonu” başlıklı projesiyle yarışmaya katılan Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Sena Nur Eren 1’incilik ödülünü almaya hak kazandı. TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç yarışmasına katılan Samsun Üniversitesi Elektrikli ve Otonom Araçlar Topluluğu altında SAMÜ-ELAR takımı yarışmada elektrikli araç kategorisinde mücadele etti. Samsun Üniversitesi Elektrikli ve Otonom Araçlar Topluluğu öğrencileri, takım danışmanı Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Soylu danışmanlığında TEKNOFEST 2023 yarışmaları için hazırlanan araçları başarıyla tasarlayıp gerçekleştirerek elektrikli aracın 11 parçasını yerli imkânlarla üretip “Yerlilik Ödülü” kategorisinde 1’incilik ve “Performans” kategorisinde 3’üncülük ödüllerini kazandı. Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Yusuf Yazıcı da TEKNOFEST 2023 Kapsamında düzenlenen İstanbul Uluslararası Patent Fuarında (ISIF’23) “Taşınabilir Elektronik Cihazların Termal Yönetimi İçin Yeni Bir Kılıf Yapısı” konulu patenti ile gümüş madalya ile ödüllendirildi. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın elinden aldı. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, TEKNOFEST 2023’de büyük bir başarı gösteren Samsun Üniversitesi bilim ve teknoloji takımlarını kutlayarak başarılarından dolayı tebrik etti.

TEKNOFEST 2023’te 2 Kategoride Ödül Kazanan SAMÜELAR Takımı:

Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Tuncay SOYLU
Takım kaptanı: Bilgehan KASIM
Talip SAVMA
Tarık Cemil BAŞAK
Asude Rana ÇAKAR
Umut KAYMAK
Ayçe Gülüm SALTIK
Yusuf AĞLAR
Yunus Emre TAŞDELEN
Emre MERCAN
Mustafa Emre SEYHAN
Asıf VAROL