Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in 24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle 28 Temmuz tarihinde basına vereceği kahvaltı gazetecilerin boykotu ile karşılaştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden basına servis edilen kahvaltı daveti sonrası, Hedef Halk Gazetesi, Samsun Haber, Samsun Kulis Haber, Memleket Samsun, Samsun Haber Ajansı, Meydannet, HaberHas, Samsun Kent Haber'den söz konusu kahvaltı programına katılmayacaklarına dair peşpeşe açıklamalar geldi.

BİK'E ŞİKAYET ETTİ
Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yener Cabbar, söz konusu kahvaltı programı ile ilgili "Samsun’da icraatlarını eleştiren gazetecilere ‘kentin mikropları’ diyen, gazeteleri ceza alsın diye Basın İlan Kurumu’na şikayet eden, twetterde engelleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in
basına vereceği kahvaltıya Hedef Halk Gazetesi olarak katılmayacağımızı kamuoyuna ilan ederiz." açıklaması yaptı.

MİKROP DİYE İTHAM EDECEKSİN
Memleket Samsun Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Çağdaş Çatoğlu'da benzer bir açıklama yaparak "Samsun basınını yok sayacaksın, sosyal medya hesaplarını engelleyeceksin, 'mikrop' diye itham edeceksin! Sonra çıkıp kahvaltıya davet edeceksin! Samsun Kulis Haber ve Memleket Samsun ailesi olarak ekibimizden kimse o kahvaltıya katılmayacak" dedi.

KATILMIYORUZ
Samsun Haber sitesi İmtiyaz sahibi Erdal Şencan'da söz konusu davete katılmayacaklarını söylerken, Samsun Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Ünal Yavuz'da Demir'in düzenleyeceği kahvaltıya katılmayacaklarını belirterek, "Yerel basına en büyük sansürü uygulayan Mustafa Demir'i sanrsürlüyoruz" açıklamasında bulundu. Meydannet haber sitesi Yazıişleri Müdürü Çağdaş Yıldırım ile HaberHas İmtiyaz Sahibi Hasan Benzer'de Demir'in 28 Temmuz'da düzenleyeceği kahvaltıya katılmayacaklarını duyurdu. 

MİNNET EYLEMEYİZ
Samsun Kent Haber Genel Yayın Yönetmeni Haydar Öztürk'de vefat eden meslektaşlarının cenazelerine katılım sağlanmadığını, gazetecilerin vefat eden aile yakınlarının cenazelerinde olunmadığını, basının yaptığı eleştirileri 'Para' ile ilişkilendirerek gazetecilerin sürekli küçük düşürülmeye çalışıldığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
"Kerbela'ya da düşsek, rızkımızı veren hüdadır der, uzatacağı suya ve ekmeğe minnet eylemeyiz" 

DEMİR'İN YEREL BASINA TAVRI 
Samsun'da seçildiği 31 Mart seçimlerinden sonra yerel basın ile arasında soğuk rüzgarlar esen, yerel basını bazı toplantılarda aşağılayan sözler sarfeden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, kendisini eleştiren gazetecilere de 'Mikrop' diyerek tepkileri üzerine toplamıştı. 

Belediye bünyesinde bu nedenle kendi basın yayın organlarını kuran Demir'e sağlık sorunu nedeniyle ilk geçmiş olsun dileğinde bulunanlarda yine 'Mikrop' dediği gazeteciler olmuştu. Samsun'da yayın yapan ve su zamları ile ilgili Demir'i eleştiren Haber Gazetesi'nin 31 Mart seçimleri sonrası kapanması ile "Biri gitti' sözlerini kullanarak, yerel basını yok etmek istediğini aleni dile getiren Mustafa Demir, seçim sürecinde ise her ay yerel basın ile toplantı yapma sözü vermiş, ancak bu toplantıyı sadece bir kez yapmıştı. 

SOSYAL MEDYADA ENGELLEDİ
Demir ayrıca kendisini su zamları, şehit yakınına mezar yeri satışı, yeşil alanların imar uygulamaları ile konut alanına çevrilmesi gibi bazı konularda yapılan açıklamaları yayınlayan ve bu konularda kendisine eleştirilerde bulunan gazetecileri de, sosyal medya sayfasında engellemişti. 

Görevde bulunduğu 4.5 yılın sonunda 2024 yerel seçimlerine aylar kala 24 Temmuz Basın Bayramı'nı gerekçe göstererek basını hatırlayan Demir'in kahvaltı daveti bu nedenlerle, gazetecilerin tepkisiyle karşılaştı.