Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-03-2023 21:18

Samsun'da beton yol ile nefes aldılar

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba ilçesinde 3 kilometrelik Eğercili-Ulaş Grup Yolu'nu da beton yola kavuşturdu. Mahalle sakinlerinin uzun yıllardır bekledikleri yolun yapılmasıyla toz, toprak ve çamur çilesi de sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Halkımızın huzuru ve memnuniyeti bizler için önemli. Belediyeler hizmet yeridir. Biz halkımızın hizmetkarıyız.” dedi.

Samsun'da beton yol ile nefes aldılar

Samsun Büyükşehir Belediyesi sıcak asfalt ve sathi kaplama çalışmalarının yanı sıra beton yol çalışmalarıyla da vatandaşlara standardı yüksek ulaşımın kapılarını açıyor. Bu kapsamda Çarşamba ilçesi Eğercili-Ulaş Grup Yolu'nda 3 kilometre uzunluğundaki yol çalışması tamamlandı. Uzun yılardır ulaşımda yaşadıkları problemlerin ardından beton yol konforuna kavuşan vatandaşlar rahat bir nefes aldı. 

“ÇİLE BİTTİ ‘OH’ DEDİK”

Yol probleminin ortadan kalkmasıyla toz, topraktan ve çamurdan artık kurtulduklarını söyleyen Eğercili Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalebay, "Eskiden traktörün bile zor gittiği yolda şimdi bisikletli vatandaşlarımız bile geziyor. Çok güzel modern bir yol oldu. Çilemiz bitti. Rahat bir nefes aldık. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza yaptığı hizmetten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir yolu Eğercili olarak ilk kez gördük. Çileden kurtulduk ‘oh’ dedik" diye konuştu.

‘ÇOK KALİTELİ BİR YOL’

Eğercili Mahallesi sakinlerinden Mehmet Değerli ise, "Yolumuzun eski hali çok kötüydü. Büyükşehir Belediye Başkanımıza yolumuzun durumunu bildirdik. O da anında ekiplerini bölgeye gönderdi. Yapılan yol bir de çok kaliteli. Ömrümde görmedim böyle yolu. Çift kat demir atılıyor. Betonu çok sağlam. Çok güzel. Rahatladık. Başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

‘20 SANTİMETRE ÇİFT HASIRLI’

Eğercili-Ulaş Grup Yolu'nun kalınlığının 20 santimetre ve çift hasır olarak yapıldığını söyleyen Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı Çarşamba İlçe Şefi Recep Yazgan, "Çalışmaları yaparken de betonu kendi santralimizde ürettiğimiz betondan kullandık. Bundan dolayı da çalışmalar daha kısa sürede bitti. 3 bin metrelik yolda çalışmalarımızı tamamladık" dedi.

‘HER YER ŞEHİR YOLU KONFORUNDA’

Kırsal bölgelerde bulunan mahalle yollarını şehir yolu konforunda yaptıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir “Şehrin 17 ilçesinde yol çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Mahallelerimizin yol sorununu tek tek çözüyoruz. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Biz de uzak ve yakın kavramları yok. Halkımızın huzuru ve memnuniyeti bizler için önemli. Belediyeler hizmet yeridir. Biz halkımızın hizmetkarıyız. Belediye Başkanı olarak beni en çok mutlu eden halkımızın verilen hizmetten duyduğu memnuniyetidir” diye konuştu.

AdminAdmin