Green Golf & Tennis Club- Samsun Golf Kulübü'nde düzenlenen İftar yemeğine Yılport Samsunspor A.Ş Başkan Vekilimiz ve İcra Komitesi Üyesi Veysel Bilen, Samsunspor Kulübü Derneği Başkan Vekilimiz Arzu Uslu, İş Dünyası ve STK Sorumlumuz Serkan Kaya, Eğitim Kurumları ve Spor Kulüpleri Proje Sorumlumuz Fazlıhan Carus, Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyemiz İsmail Sedat Uygun, Finansal Proje Geliştirme Sorumlumuz Zahit Çetin, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, TSYD Samsun Şube Başkanı Murat Sandıkçı ve çok sayıda basın mensupları katıldı.

İftar yemeğinde ilk olarak konuşan Yılport Samsunspor A.Ş Başkan Vekilimiz ve İcra Komitesi Üyesi Veysel Bilen, “Yoğun programınızın arasında bu akşam bizleri bu güzel mübarek Ramazan akşamında bizleri yalnız bırakmadığınız için şahsım ve kulübüm adına teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bugüne kadar  gösterdiğiniz yakın ilgiyle bundan sonra vereceğiniz destekle bir yol haritası çizilmesi noktasında olduğumuz gerçeğini hepimizin kabullendiği bir ortamda inşallah Samsunspor Kulübü Basketbol Şubesi’nin hem geleceği hakkında fikir alışverişi yapmış olacağız” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Eğitim Kurumları ve Spor Kulüpleri Proje Sorumlusu Fazlıhan Carus, “Samsunspor Kulübü olarak, düzenlemiş olduğumuz iftar programımıza hoş geldiniz.
Samsunsporumuza gönül veren, emek veren sizleri bir arada görmekten ve misafir etmekten onur duyuyoruz. Samsunsporumuzun geniş kitlelere ulaşabilmesi için basınımızın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ve sizler bu görevi en iyi şekilde yerine getiriyorsunuz. 2023 yılı Haziran ayında gerçekleşen genel kurulumuzda yeni yönetimimiz göreve başlamıştır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ilk adımın şehri olan Samsunumuzun Atatürk’lü Arması Samsunsporumuz, futbolda ve basketbolda Süper Lig’e çıkması ile beraber Süper Lig’de 2 branşta mücadele eden 4 takımdan biri olmuştur.

Basketbol takımımızın tüm sorumluluğu dernek yönetimimiz tarafından üstlenilmiştir. Yönetimimiz, 51 yıl sonra Süper Lig’de oynamaya hak kazanan takımımızın Süper Lig’de mücadele etmesi için elinden geleni yapmıştır. Bütçe planlamamızı yaparak, şehirden alabileceğimiz destekleri düşünerek 40 milyon lira bütçe hazırladık. Bu bütçe çerçevesinde yerli ve yabancı oyuncularımızı transfer ettik. Geçen sezon takımımızı Süper Lig’e çıkartan hocamızla ve menajerimizle yolumuza devam ettik. Sezon başı tüm yönetim kurulu üyelerimiz faaliyet gösterdiği alanda maddi ve manevi katkılar sağladı. Birçok sponsorluk görüşmesi gerçekleştirdik ama üzülerek söylemek istiyoruz ki, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından yeterli desteği alamadık. Buradan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Carus ayrıca, “İkinci devrenin başına kadar finansal olarak 40 milyon bütçeyi oluştursak da döviz kurundaki artışlar, planlama hataları dolayısıyla bütçemizde 12 milyona yakın bir açık oluştu ve sportif başarı da gelmeyince yabancı oyuncular ile yollarımızı ayırdık. Şu anda altyapıdan gelen oyuncular ve takımda kalan yerli oyuncuları ile beraber armamızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışmaktayız.

Geldiğimiz bu noktada Süper Lig’de kalamadığımız için tüm yönetimimiz çok üzgün ve yeterli desteği bulamamaktan dolayı da yorgundur. Şu ana kadar borçlarımızın birçoğunu ve vergi borçlarımızın tamamını ödedik. Bu toplantının en önemli amacı da bu noktalarda kamuoyunu bilgilendirmektir. Önümüzde iki yol var. Kalan borçların karşılığında borcumuzu ödeyebilmek için lige katılma hakkımızın devri ya da şubenin kapatılıp önümüzdeki yıl gelecek gelirler ile borçların ödenmesidir. Gönlümüz basketbol ateşinin şehrimizde yanmaya devam etmesinden yanadır. Buradan şehrimizin ileri gelenlerine sesleniyoruz. Bu takım şehrimizin takımıdır ve bu seviyedeki bir takımın kapatılması şehrimizde uzun bir süre basketbolun bu noktaya gelememesine sebep olacaktır. Yerel seçimler öncesi tüm belediye başkan adaylarımıza çağrımızdır’’ ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrası ise Samsunspor Kulübü Başkan Vekilimiz Arzu Uslu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.