Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Samsunspor, transferde bombayı patlatmaya hazırlanıyor. Kırmızı beyazlılar, bir süredir görüşme halinde olduğu Douglas Costa transferini büyük ölçüde bitirdi. Mali konuda da anlaşma sağlayan 33 yaşındaki yıldızın transferi imzaya kaldı.

YABANCI KONTENJANI DOLU 
Brezilyalı futbolcuyla anlaşmaya varan Samsunspor’un imza için önündeki en büyük engel yabancı kontenjanı… Yabancı kontenjanı dolu olan kırmızı beyazlı ekip bu sorunun aşılmasının ardından Costa ile resmi sözleşmeye imza atılması bekleniyor. Başkan Yüksel Yıldırım, “Takımdaki 14 yabancı oyuncu da takımdan ayrılmak istemiyor. Onlar ayrılmadan yabancı oyuncu alamayız” açıklamasını yapmıştı.

EKİM AYINDAN BU YANA BOŞTA
Kariyerinde Bayern Münih, Juventus gibi takımların formasını giyen Douglas Costa, son olarak ABD ekiplerinden Los Angeles Galaxy takımı adına mücadele etti. Futbol hayatı boyunca 84 milyon Euro’nun üzerinde bonservis bedeli ödenen yıldız futbolcu, ekim ayından bu yana boşta bulunuyordu.

GEÇEN SEZON 22 MAÇA ÇIKTI
Son olarak MLS’de mücadele eden Costa, Los Angeles ekibiyle 22 maça çıktı. Bin 429 dakika sahada kalan Costa, 4 gol ve 7 asist üretti. 31 kez de Brezilya Milli Takım formasını terleten Costa, 3 kez rakip ağlara gol bıraktı.