Yılport Samsunspor’un yeni transferleri Galatasaray'dan kaleci Okan Kocuk, orta saha Taylan Antalyalı ve kanat oyuncusu Emre Kılınç, Union Berlin'den stoper Rick Van Drongelen, Porto'dan sağ bek Nanu Gomes, Seraing'den forvet Marius Mouandilmadji, Köln'den kanat oyuncusu Kingsley Schindler, Lech Poznan'dan stoper Lubomir Satka, Middlesbrought'tan sol bek Marc Bola ve Swansea City’den merkez orta saha Olivier Ntcham, basının karşısına çıktı. 

BASININ KARŞISINA ÇIKTILAR

İdman öncesinde gerçekleşen toplantıda basın mensuplarına tanıtılan 10 futbolcu, gazetecilerin fotoğraf ve video çekimlerinin ardından takım arkadaşları ile birlikte Sivasspor maçının hazırlıklarına devam etti.

Kırmızı-Beyazlıların kadrosuna kattığı isimlerin kariyerleri ve son sezonda ortaya koydukları performanslar ise şöyle: 

OKAN KOCUK: Yılport Samsunspor’un ilk transferi  Galatasaray’dan kaleci Okan Kocuk geride kalan sezonda ligde 2 kez kaleye geçti., Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 3 kez Sarı-Kırmızılıların kalesini korudu. Tecrübeli file bekçisi, ligde 95 dakikada 1 gol, kupada  270 dakikada ise kalesinde 2 gol gördü. 

LUBOMIR SATKA: Slovakya Milli Takımı’nın da formasını giyen Lubomir Satka , Slovakya Milli Takımı ve Polonya temsilcisi Lech Poznan ile geçtiğimiz sezon 27’si ilk 11 toplam 28 maça çıktı. Tecrübeli stoper, 2 bin 408 dakika sahada kalıp 1 gol atma başarısı gösterdi.

MARIUS MOUANDILMADJI: Geçtiğimiz sezon Belçika 1. Lig A takımlarından RFC Serensien’de forma giyen 25 yaşındaki Çadlı forvet Marius Mouandilmaji, 1’i kupa toplam 27 maçta görev aldı. 24 kez ilk 11’de sahaya çıkan Mouandilmadji, bin 968 dakika sahada kaldı. Rakip fileleri 11 kez havalandıran Çadlı golcü, 1 de asist yaptı.

MARC BOLA: İngiliz futbolcu  , 2022-2023 sezonunda Middlesbrough ile toplam 29 maçta forma giydi. 12 karşılaşmada sahaya ilk 11’de çıkan 25 yaşındaki sol bek Marc Bola, bin 129 dakika sahada kaldı. 

RICK VAN DRONGELEN:  25 yaşındaki Hollandalı stoper Rick Van Drongelen, son sezonunu Bundesliga 2 ekiplerinden Hansa Rostock’ta kiralık olarak geçirdi. Güçlü fiziği ile dikkat çeken Drongelen, forma giydiği 23 maçın 19’unda sahaya ilk 11’de çıktı. Hollandalı futbolcu, bin 834 dakika forma giydi.

NANU:  Eulânio Ângelo Chipela Gomes (Nanu), Geçen sezon Santa Clara’da kiralık olarak oynadı. 29 yaşındaki sağ bek Portekiz temsilcisinde 11 maçta forma giydi. Nanu, Afrika Uluslar Kupası Eleme Grubu maçlarında da Gine Milli Takımı ile 2’si ilk 11’de 3 maçta görev yaptı.

KINGSLEY SCHINDLER: 30 yaşındaki futbolcu, kariyeri boyunca Almanya’da oynadı. Hannover 96 U19, TSG Neustrelitz, Hoffenheim II, Holstein Kiel, Hannover 96  ve  1.FC Köln’de forma giyen Ganalı Kingsley Schindler, geride kalan sezonda 29 kez sahaya çıkıp bin 71 dakika görev yaptı. Güçlü fiziği ile dikkat çeken Ganalı orta saha, ülkesinin milli takımı ile geçen yıl 1 maça çıkıp 90 dakika şans buldu.

TAYLAN ANTALYALI: 28 yaşındaki merkez orta saha Taylan Antalyalı, futbolu memleketi Muğla’da başladı. Sırasıyla Bucaspor, Gençlerbirliği, Kayseri Erciyesspor, Hacettepe ve Erzurumspor’da forma giyen Taylan, daha sonra Galatasaray’a transfer oldu. Sarı-Kırmızılılarda 1 sezon geçirdikten sonra Ankaragücü’ne kiralanan milli futbolcu, geçen yıl 2’si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplam 33 maçta 2 bin 267 dakika sahada kaldı. Taylan 31 lig maçında 3 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

EMRE KILINÇ: Futbolu Boluspor altyapısında başlayan 28 yaşındaki sol kanat oyuncusu Emre Kılınç, Süper Lig’de ilk olarak Sivasspor’da forma giydi. Burada sergilediği performans ile Galatasaray’a transfer olan tecrübeli orta saha, Geçen sezonu Ankaragücü’nde kiralık olarak geçirdi. 2022-2023 sezonunda 2’si Galatasaray’da, 28’i de Ankaragücü’nde toplam 30 maçta 2 bin 12 dakika görev yapan Emre Kılınç, 2 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

OLIVIER NTCHAM: Kamerun Milli Takımı’nın da önemli isimlerinden olan 27 yaşındaki merkez orta saha Olivier Ntcham, Celtic, Marsilya ve Genoa gibi önemli kulüplerde forma giydi. Kariyeri boyunca toplamda 331 maça çıkan Ntcham, 45 gol atıp, 29 de asist yaptı. Geçen sezon Swansea City’de 41 maça çıkan ve 2 bin 57 dakika sahada kalan Kamerunlu yıldız, 8 gol ve 3 asistle oynadı.

İŞTE GELEN TRANSFERLER

Yeni sezon öncesinde transfer edilen 10 futbolcu, dün akşam yapılan idman öncesinde basın mensuplarına poz verdi. İcra Kurulu Üyeleri Veysel Bilen, Soner Soykan ve Suat Çakır ile teknik direktör Hüseyin Eroğlu da onlara eşlik etti. 

ÖZEL İLGİ

Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, idman öncesinde yeni çtransfer Olivier Ntcham ile özel olarak ilgilendi.

Kaynak: Hedef Halk Gazetesi