Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu ilçenin tamamına şehir şebekesinden temiz içme suyu verildi. Bölgede su ile ilgili altyapı konusunda SASKİ'nin büyük bir çalışmaya imza attığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Deprem boyunca 175 adet içme suyu arızası yapıldı. Şu anda Elbistan'ın tamamına su verdik" dedi.

Depremin ilk gününden itibaren ekiplerini afet bölgesine sevk eden Samsun Büyükşehir Belediyesi mobil mutfak, temiz su temini, enerji ihtiyacı, yardımların dağıtımı gibi çalışmalarla bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. Deprem bölgesinde yaşanan içme suyu sorununu çözmek için de SASKİ ekipleri büyük çaba harcadı. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde SASKİ ekipleri şehir şebekesindeki hatlarda oluşan arızaların giderilmesi, elektrik kesintisi nedeniyle devre dışı kalan pompa istasyonlarının jeneratörler yardımıyla çalıştırılması gibi birçok konuda çalışma yaptı. Çalışmaları yakından takip eden SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir'in talimatları doğrultunda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" dedi. 

‘175 İÇME SUYU ARIZASINI GİDERDİK’

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren tüm imkanları seferber ederek bölgeye ulaştıklarını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ekiplerin ilçede 175 adet içme suyu arızasını giderdiklerini söyleyerek, Elbistan'ın tamamının su sorununu çözüp ilçeye şehir şebekesinden temiz içme suyu verildiğini ifade etti.

‘İÇME SUYU KALİTESİ SÜREKLİ KONTROL EDİLİYOR’

Başkan Demir, 70'in üzerinde seyyar ve sabit tuvaletlere su temin edildiğini, atık suların kanalizasyon bağlantılarının yapıldığını belirterek “Deprem sonrası oluşan içme suyu arızalarının tamirlerini SASKİ ekiplerimiz, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (KASKİ) ekipleri ile birlikte koordineli şekilde yürüttü. Şu anda içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili olarak Elbistan kontrol altına alındı. Bundan sonra oluşabilecek sorunlar ekiplerimizce giderilecektir. Şehre verilen içme suyunun kalitesi de sürekli kontrol ediliyor. Klor ölçümleri sık sık yapılıyor. Belirlenen birçok noktada kanalizasyon hatlarında meydana gelen tıkanıklık titiz çalışma sonrasında giderilerek yeniden işlevsel hale getirildi” şeklinde konuştu.