Afet bölgesinden gelen vatandaşların, depremlerin etkilerini daha sağlıklı bir şekilde atlatmalarını sağlamak ve yaşadıkları kente uyumlarına yardımcı olmak amacıyla başlatılan "Şehrimde Dört Hafta” etkinlikler dizisi, devam ediyor. 

MİZAH DÜNYASINA YOLCULUK

Atakum Belediyesi ile Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen projede, üçüncü hafta ‘Sanatla Buluşuyoruz Etkinliği’ gerçekleştirildi. Tiyatro Sanatçısı Osman Doğan’ın Nasreddin Hoca’yı canlandırdığı interaktif tiyatro oyununda, minikler ve anneleri eğlenceli anlar yaşadılar. Tiyatro oyununda diyaloglara katılma imkânı bulunan çocuklar, Nasreddin Hoca’nın mizah dünyasına yolculuk yaptılar. 

“ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, etkinlik alanına gelerek miniklerin eğlencesini paylaştı. Başkan Av. Deveci, ardından vatandaşlarla sohbet etti. Deveci, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Deprem gerçeği ile yüzleştik. Yaralarımız derin ama depremin etkilerini sağlıklı bir şekilde atlatmamız gerekiyor. Atakum Belediyesi olarak yaralarımızı sarmak için el birliği ile çalışacağız. Bu nedenle depremden etkilenen çocuklarımızı mizah kültürümüzün önemli temsilcilerinden Nasreddin Hoca ile buluşturduk. Hem güldük hem de düşündük” diye konuştu.    

‘ŞEHRİMİZİ TANIYORUZ’

Depremden etkilenen ailelerin büyük ilgi gösterdiği ‘Şehrimde Dört Hafta’da ilk iki hafta ‘Birlikte Eğleniyoruz’ ve ‘Birlikte Çikolata Yapıyoruz’ etkinlikleri gerçekleştirilmişti. Programın dördüncü haftasında ise “Şehrimizi Tanıyoruz” etkinliği düzenlenecek. Program kapsamında Özgecan Kadın Danışma Merkezi başlangıç noktası alınarak sırasıyla; Atakum Sahili, Amisos Tepesi, Bandırma Gemisi ve Oyuncak Müzesi ziyaret edilecek. Şehir turu, Ömer Halisdemir Parkı’nda sona erecek.