Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Samsun Haber

SİMDER HEYETİ KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR İLE GÖRÜŞTÜ

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Yönetim Kurulu ve üyeleri, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, ''SİMDER olarak; Türkiye için olduğu kadar Kıbrıs için de üretmeye, inşa etmeye ve gücümüzü yansıtmaya hazırız'' dedi.

SİMDER HEYETİ KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR İLE GÖRÜŞTÜ
Paylaş:

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'A ZİYARET

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Sezgin Aydın ve yönetim kurulu 12-14 Eylül tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne iş gezisi düzenledi. SİMDER heyeti  Kuzey Lefkoşa'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Ziyarette ikili ilişkilerin artması ve karşılıklı işbirliklerinin yapılması konuları değerlendirilirken, Cumhurbaşkanı Tatar SİMDER üyelerini Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet etti. 

ERSİN TATAR'DAN SAMİMİ KARŞILAMA

Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, SİMDER ailesi olarak kalabalık ve güçlü bir heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, ''KKTC Cumhurbaşkanımız sayın Ersin Tatar bizleri büyük bir samimiyetle karşıladı. Kıbrıs’ın tarihi, stratejik önemi ve geleceği üzerine çok kıymetli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri güçlü destek, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının ne denli sağlam olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Kıbrıs’ta önümüzdeki seçim süreci, ilişkilerimizin samimiyet içinde yürümesi ve karşılıklı işbirliklerinin daha da güçlenmesi adına bizlerden beklentilerini paylaştı. Kıbrıs’ın gelişimi ve kalkınması için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etmesi, bizler için umut ve motivasyon kaynağı oldu.

SEZGİN AYDIN: KIBRIS'IN YANINDAYIZ

Biz de SİMDER olarak; Türkiye için olduğu kadar Kıbrıs için de üretmeye, inşa etmeye ve gücümüzü yansıtmaya hazır olduğumuzu vurguladık. 200’e yakın firmamızla; altyapıdan konuta, turizmden sosyal tesislere kadar geniş bir alanda Kıbrıs’ın yanında olacağımızı ifade ettik. Ziyaretimiz, karşılıklı samimi duygular, hediye takdimi ve geleceğe dair ortak umutlarımızla tamamlandı. Simder ailesi olarak; Kıbrıs’ın ülkemiz için taşıdığı önemin farkındayız. Bugün attığımız bu adım, kardeşlik bağlarımızın pekişmesi ve ortak yarınlarımız için güçlü bir başlangıçtır'' dedi.

TATAR'A BANDIRMA VAPURU

Ziyaretin sonunda SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru'nun maketini hediye etti. 

İNCELEME VE ZİYARETLER

SİMDER heyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyaretinin ardından Samsunlu olan KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz'u da makamında ziyaret etti. Heyet ziyaretlerin ardından bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Bu haber Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Samsun Haber Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.