Siyaset
Giriş Tarihi : 27-11-2022 19:47

“Son atanan 20 bin öğretmenden 7 bin 500’ü okul öncesi öğretmeni”

TBMM Genel Kurulunda grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Son atanan 20 bin öğretmenden 7 bin 500’ü okul öncesi öğretmeni”

Grup Başkanvekili Özlem Zengin, öğretmenliğin meslekten öte bir yaşam tarzı olduğunu söyleyerek, öğretmenlerin, anne ve babasının Öğretmenler Günü’nü kutladı, şehit öğretmenleri rahmetle yad etti.

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 2000’li yılların başında Türkiye’de 500 bin öğretmen varken, bugün özel okullardaki öğretmenlerle birlikte bu sayının 1,2 milyona ulaştığını anlatan Zengin, “Sevindirici olan yüzde 59’unu kadın öğretmenler oluşturuyor. Kadın öğretmenler Türkiye’de insanlarımızın yetişmesinde çok etkili. Özellikle ilkokul çağında kadın öğretmenlerin faydası tartışılmaz.” dedi.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında çok ciddi ilerleme olduğunun ve OECD oranlarıyla aynı seviyeye geldiğinin altını çizen Zengin, “Bu manada okullarımızın sayısının ve kalitesinin artması çok önemli bir gelişmeye sebebiyet verdi. Özellikle son yıllarda okul öncesi eğitime ayrı bir özel önem atfediliyor. Son atanan 20 bin öğretmenden 7 bin 500’ü okul öncesi öğretmeni.” değerlendirmesinde bulundu.

Özlem Zengin, CHP’li Altay’ın sözlerine cevaben de “Eminim Sayın Cumhurbaşkanımız davet ettiği günde misafirlerini otobüsle, taksiyle değil, kendisi Külliye’ye götürmüştür; arkadaşlarımız gelmişlerdir.” şeklinde konuştu.

 

AdminAdmin