Samsun Onur Anıtı önünde  gerçekleşen basın açıklaması hakkında açıklama yapan dernek Başkanı Sayın Murat Aydın; ‘bizleri haklı davamızda yalnız bırakmayan, kar, buz, soğuk demeden yanımızda olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve siyasi parti liderlerine buradan bir kez daha sesleniyorum. Staj Çıraklık başlangıçlarımız SGK başlangıcı olsun, mağduriyetimizin giderileceğine gönülden inanıyoruz.’ Dedi.

Federasyona bağlı derneklerin ortak basın açıklaması metni;

Kıymetli Millet Vekillerimiz,
Siyasi parti temsilcileri,
Sivil toplum örgüt temsilcilerimiz,
Sendika temsilcileri,
Basın mensupları,
Güvenlik güçlerimiz ve tüm
Staj ve Çıraklık Sigortası mağduru dava arkadaşlarım hepiniz bugünkü adalet seslenişimize hoş geldiniz!
Bugün burada;
Türkiye’de artık duymayanın kalmadığı, hepimizin malumu 1986 yılında çıkan 3308 sayılı garabet kanunun mağdurları olarak sesimizi duyurma çabası içerisindeyiz.
Bu öyle bir çaba ki akıllara ziyan!
Çalıştığımızı anlatmaya çalışmak zorunda kalıyoruz en acısı da bu galiba.
Ve tabi ki; kanunu düzeltmeye çalışmak biz Stajyer ve Çıraklara düşmüş durumda.
Türkiye gibi kendini gelişmiş ülkeler kategorisine yükseltmeye çalışan ülkemize Sosyal Güvenlik Politikaları açısından yakışmayan bir yasadan bahsediyoruz.
Daha 14-15 yaşlarında çalışma hayatına yaşıtlarına göre çok daha erken yaşta başlayan bizlerin bu davaya zaman ayırmasının bir tek sebebi var.
Hepimizin ortak noktası Haklı olmamız!!!
Bizlere sanayide motor tamiri yaparken yada fabrikada staj yaparken tamamen işçi gibi davranıldı.
O gün çalıştığımız ortamlarda bir işçi , usta ne yapıyorsa aynısını yaptık.
Hiç siz geriden bakın öğrencisiniz diyen olmadı!
En ağır şartlarda çalıştık, didindik, emek verip, ürettik, ülkemize katma değer sağladık.
SGK Kartlarımızı teslim eden tüm amir ve müdürlerimiz bizlere erken yaşta çalışma hayatına başladığımız için çok şanslı olduğumuzu, SGK girişlerimizin bizi yaşıtlarımıza göre erken emekli edeceğini bildirdi.
SGK kartlarımızın arkasında yazan “sonraki işyerinize bu kartı bildirin” uyarısı ve halen aynı SGK kartındaki numarayı kullanıyor olmamız kandırıldığımızın en önemli kanıtı.

Kimse bize sen çalışmadın, öğrencisin diyemez. Bu cümleyi asla kabul etmedik ve etmeyeceğiz.
Buradan vicdanı halen hür olan siyasilerimize sesleniyoruz! Bizi savunmak zorundasınız.
Sizleri oraya asansör gibi ellerinizi indirip, kaldırmaya, öylesine oylama yapmaya göndermedik.
Sizi oraya vekâleten bizim haklarımızı korumanız için gönderdik. Bizim gördüğümüz pencerede;
Mağduriyet var
Haksızlık var
Hak gaspı var
Emeğin yok sayılması var
Ucuz iş gücü var
Çalışma var
Maaş var
SSK kartı var
SSK numarası var
Patron var
İşyeri var, iş var.
Biz bu kadar büyük bir mağduriyeti görür, iliklerimize kadar yaşarken,
Siz hangi mağdurun vekilisiniz?
Daha neyi bekliyorsunuz?
Bizler dün olduğu gibi bugünde sesimizi en gür şekilde çıkarmak için hakkımızı aramaya devam ediyoruz
Bugün burada olan, sesimizdeki oktavı bir üst mertebeye taşıyan tüm arkadaşlarıma ayrı biz sözüm var.
Adalet er yada geç yerini bulacak,
Ama inanın o gün geldiğinde ağlasa da, sızlasa da ,bugüne kadar bizi görmeyen siyasilere kapımız açık olmayacak.
Çok teşekkür eder,