Santiago Martin Arena’da oynanan mücadeleye Cassius Winston, Marcus Denmon, Caleb Homesley, J.J. O'Brien, Austin Wiley beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk sayılarını Austin Wiley ile buldu. Üst üste bulduğu sayılarla 17-0’lık seri yakalayan ve 7. dakikaya girerken skoru 21-4 yapan Lenovo Tenerife’nin bu serisine J.J. O'Brien’ın basketiyle son veren Bursa ekibi, Cassius Winston ve Ege Demir’in sayıları sonrası ilk periyodu 26-11 geride kapattı.

İkinci periyodun başında ev sahibi takım farkı 21’e (32-11) çıkartırken, Caleb Homesley, Omar Prewitt ve Zeljko Sakic’in elinden üst üste 3 üçlük bulan TOFAŞ Basketbol Takımı, 13. dakikada farkı 12’ye indirdi: 32-20. Tolga Geçim’in üçlüğü sonrası rakip sayılarına Caleb Homesley, Cassius Winston ve Marcus Denmon ile karşılık veren Mavi Yeşilli takım, son bölümde Lenovo Tenerife sayılarına engel olamayınca soyunma odasına 47-31 geride girdi.

 

Üçüncü periyoda Austin Wiley’in smacıyla başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, devamında farkın açılmasını önleyemedi. Lenovo Tenerife 26. dakikada farkı 28’e (63-35) çıkarırken, Zeljko Sakic, Marcus Denmon ve Ege Demir’in sayıları sonrası son çeyreğe 65-41 ev sahibi takımın üstünlüğüyle girildi. Hücum performansı olarak kötü bir gün geçiren TOFAŞ, kaçan atışlar sonrası farkın açılmasını önleyemezken parkeden 78-55 mağlup ayrılarak Dörtlü Final şansını rakibine kaptırdı.

 

Lenovo Tenerife deplasmanında TOFAŞ’ta Ege Demir 11 sayı; Marcus Denmon ve Cassius Winston 7 sayıyla oynadı.