Ladik'te önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve öncelikli hedeflerinin kenti turizm bölgesi yapmak olduğunu belirten Topal; "Kısa zamanda büyük işler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ladik, Samsun'un en büyük turizm potansiyeline sahip olan önemli bir ilçesi. Özellikle kış turizmi Ladik'in olmazsa olmazı. Biz yapılanların üzerine daha fazla koyarak şehri turizm merkezi yapmak istiyoruz." dedi.

Ladik halkının sorunlarını, özlemlerini ve beklentilerini çok iyi bildiklerini sözlerine ekleyen Topal; "Biz siyaseti ve hizmeti halkımızla birlikte yapıyoruz. İstişarelere büyük önem veriyoruz. "Ben yaptım oldu." mantığını asla kabul etmiyoruz. Siyaset halk için yapılır. Biz bu düsturla hareket ediyoruz." diye konuştu.

Çok güçlü bir ekibe sahip olduklarını ve Ladik'in 15-20 yıl sonrasını planladıklarını ifade eden Topal; "Biz bugünü değil gelecek nesiller için 15-20 yıl sonrasının ilçesini planlıyoruz. Müthiş bir kadromuz var. Bu kent için taşın altına elimizi koymaktan asla geri durmadık, durmayacağız." şeklinde konuştu.

Şehri göç veren değil göç alan bir ilçe haline getirmek istediklerini söyleyen Topal; "Çok ciddi iş insanlarımızla görüşüp kente yatırım yapmaları konusunda teşvik ediyoruz. Ladik ve Ladikliler her şeyin en güzeline layık. Gençlerimiz burada kalacak, istihdamı büyütüp Ladik'i hak ettiği yere taşımak en büyük hedefimiz olacak." diyerek sözlerini tamamladı.