Sinemayı tiyatroyu unuttular

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar, Atakum İlçesi’nde gençlerle biraraya geldi. Gençlerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Yaşar, burada yapmış olduğu konuşmada, gençlerin derdinin bir değil, bin olduğunu söyleyerek, genlerin en büyük sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu kaydetti. Gençlerde işsizlik oranı yüzde 25’lere yükseldiğine, bu yüzden sosyal ve kültürel faaliyetlerden gençlerin uzaklaştığına. İşsiz gençlerin tiyatroya ve sinemaya gidemez hale geldiklerine dikkat çeken Yaşar, “Bırakın gençlerinin eskiden olduğu gibi sinemaya ve tiyatroya gitmelerini, artan hayat pahalılığı karşısında çay bahçesinde oturarak bir bardak çay içemez ve bir lokanta yemek yiyemez hale gelmiştir” dedi.

Gençlerde yurt kaygısı

Uygulanan yanlış politikaların ülkeyi bu hale getirdiğini iddia eden İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar, “Üniversite öğrencilerinin yurt başvuruları başladı. Haliyle gençlerin yurt kaygıları da başlamış oldu. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalabilmek için başvuran öğrenci sayısı, KYK’nın mevcut yurt sayısın çok çok üzerinde gerçekleşmektedir. Yeterince yurt yok. Bu durum karşısında yine her yıl olduğu gibi, bu yıl da binlerce öğrenci KYK yurtlarına yerleşemeyecek ve açıkta kalacak. Yurtlara yerleşemeyen öğrencilerimiz ya özel yurtlara gidecek, ya da ev kiralamak zorunda kalacaklar. Her iki durumda da artan yüksek fiyatlar yüzünden aile bütçesi epey zorlanacak” şeklinde konuştu.

Hayata atılmadan borçlanıyor

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar, 5-6 milyon gencin Üniversite öğrenimi sırasında KYK’dan aldıkları krediyi ödeyemediklerine de işaret ederek, konuşmasını söyle sürdürdü:

Mesleklerini yapamıyor

“Mevcut sistemle gençlerimiz daha hayata atılmadan borçlandırılmaktadır. İş bulamayan ve çalışamayan gençlerimiz borçlarını da haklı olarak ödeyemiyor. İş bulan gençlerimizin büyük bir kısmı da ne yazık ki ülkemizde mesleğini yapamıyor. Mecburen mezun oldukları bölümlerin dışında çalışmak zorunda kalıyorlar, ya da başka ülkelerde gerecek aramaya başlıyorlar. Bu nedenle, geleceğimizin teminatı gençlerimizin sesine kulak verilmeli ve bütün bu sorunlara son verilmelidir. “