Bafra’ya Yeni Toptancı Hali’nin yapılmasıyla ilgili alınan Meclis kararı kesinleşti.

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı ikinci birleşimde; Yeni Sebze ve Meyve Toptancı Halinin Türbe Mahallesinde yapılması kabul edildi.

Toplantıda, Bafra Toptancı Halinin üretici yoğunluğu, yetiştirilen malların arz ve talep derinliği, ulaşım imkânları, gıda güvenliği bakımından risk oluşturan tesis, şehir merkezi içerinde kalması gibi nedenler dikkate alınarak yapılan değerlendirmede mevcut Bafra Toptancı Halinin kapatılarak, Türbe Mahallesinin ilgili ada ve parselini kapsayan taşınmazlar üzerinde yapılması uygun görüldü.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı İkinci Birleşime katılan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Büyükşehir Meclisimizin Bafra’mıza kazandırılacak yeni ve modern Sebze ve Meyve Toptancı Halin ile ilgili aldığı karar fevkalade mutlu edici. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir başta olmak üzere tüm Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimize ilçem şahsım adına teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Hal Projesi hazır, Projenin yapılacağı yerin tarım arazisi statüsünden çıkarılması Tarım Bakanlığı tarafından onaylandı ve Kamulaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı. Ülkemize ve Bafra’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.