Havza'da yaklaşık 3 yıl önce yapılan sportif tarama testinden sonra futbola yetenekli bulunan ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü gözetimde 25 Mayıs Spor Salonunda bir süre egzersiz ve kondisyon eğitimlerini alan, daha sonra antrenör Mustafa Aksu gözetiminde çalışmalarını sürdüren 5 kız öğrenci Samsun’da Milli Takım Antrenörleri gözetiminde gerçekleştirilen Kadın Milli Takım Teknik Direktörleri eşliğinde 28 Aralık Çarşamba günü Samsun Bölge Seçmelerine katıldılar.

Samsun Halim Batur Suni Çim Sahasında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu ile işbirliği 2008-2009 ve 2010 doğumlu ve futbol branşına yatkınlığı tespit edilen kızların katıldığı beceri testleri Kadın Milli Takım Teknik Direktörleri eşliğinde gerçekleştirilmiştir.

Kadın Milli Takımlar U15 Baş Antrenörü Aytürk Kıyıcı, U17 Baş Antrenörü Nazlı Ceylan Demirbağ ve U19 Baş Antrenörü Begüm Üresin’in takibinde yapılan beceri testlerine Havza'dan daha önce futbol becerileri tespit edilen 5 kız öğrenci antrenör Mustafa Aksu gözetiminde  katıldılar.

Havza kızlar Milli Takım antrenörlerinden tam not aldılar.  Milli Takım antrenörleri ayrıca kızların Antrenörü  Mustafa Aksu’yu milli takım hocaları Mustafa hocamızı tebrik ederek Havzada kadın futbolu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Kızların Antrenörü Mustafa Aksu tüm gayretlerinin Milli Takıma futbolcu kazandırmak olduğunu belirterek; “İlçemizde kadın futboluna öncülük yapan kızlarımızın Milli Takım hocalarımızdan takdir görmeleri bizleri mutlu etti ve geleceğe daha güven ile bakmamıza vesile oldu. İnşallah Havzalı kızlarımız Milli Takım forması giyerek Havzamızın gururu olma yolunda emin adımlarda emin adımlar ile ilerliyorlar.”dedi.

Havza İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cafer Uzun ise kızları tebrik ederek; “Amacımız ilçemizden rol model olacak sporcular yetiştirmek. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah kızlarımız milli takım forması giyerek bizleri gurulandıracak.”dedi.